- This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Gå från lågkolhydrat till vanlig kost -> Viktuppgång?
Som rubrik lyder så undrar jag om det är någon som vet, om man skulle kunna köra lågkolhydrat, gå ner till den vikten man vill, sen börja äta normalt igen (dvs öka kolhydrat intaget) MEN fortfarande hålla sig till underskott eller balans. Skulle man då gå upp i vikt igen som många verkar antyda, förutom dom 2-4 kg som är vätska och inlagring av glykogen? För det borde väll mer vara så att folk som antyder det, gick upp i vikt för att dom började äta FÖR mycket? Eller?
Självklart inte.
Du går upp i vikt av ett överskott kalorier och kan ALDRIG gå upp utan ett överskott kalorier. Det är rent magiskt tänkande.
Glykogenet och vattnet man lagrar in kan få det att kännas som en viktuppgång men det är inte en inlagring av kroppsfett.
Att äta större andel kolhydrater och då i synnerhet snabba som vitt bröd spaghetti etc gör det svårare att uppnå en bra mättnadskänsla och sålunda äter de flesta också mer vilket resulterar i ett större överskott och viktuppgång.
Värd att notera är att begreppet ”vanlig kost” aldrig är detsamma individ till individ. Vissa anser att energiberikad dryck tillhör vanlig kost medan andra bara dricker vatten eller i vissa fall mjölk. Bara en sådan sak kommer märkas i längden.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY