- This topic is empty.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Går kolhydraterna bort med salt?
Jag var inne på miljömat o läste lite och såg att det fanns (kokad m. salt) på ris o pasta … och det var mycket skillnad på kolhydraterna mellan kokad med salt och kokad utan … alltså det var runt 25g kolhydrater/100g när man hade kokat det med salt stod det..
Så jag undrar går kolhydraterna bort när man kokar pasta/ris med salt ?
Nej de går inte bort. Och du kunde ju i alla fall nämna siffrorna och vilket ris och vilken pasta.
Felkällan är enkel.
Det står antingen ”pasta makaroner spagetti” eller ”pasta makaroner spagetti kokt med salt”
Det ena torde då vara torr råvara, det andra tillagad, vilket ger skilnaden.
Kudos till dig som kan svara sakligt här…
Synd för Low Carb-folket att detta inte stämmer.
Annars vore det så klart lämpligt för Tant Dahlkvist att kunna salta en brödskiva för att få den LCHF-kompatibel.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY