Home › Forums › Kost och Näringslära › Havregryn
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
14 mars, 2006 at 10:22 #94208Anonym anvandareMember14 mars, 2006 at 10:22 #1032286Anonym anvandareMember
Någon som har bra koll du hur havregrynen ”förändras” vid tillagning?
Gillar själv att göra gröt utan att koka grynen.
14 mars, 2006 at 11:04 #1032287Anonym anvandareMemberNäringsvärdet förändras inte alls.
14 mars, 2006 at 11:54 #1032288Anonym anvandareMemberKing Grub wrote:Näringsvärdet förändras inte alls.men fredrik Paulun säger ju att…
14 mars, 2006 at 12:21 #1032289Anonym anvandareMemberNimrod wrote:men fredrik Paulun säger ju att…Gentemot våran Grub kan Paulun ta sig i häcken.
Nä, men om sanningen ska fram så är det väl så att
Paulun sällan har särskilt trovärdiga källor i sina påståenden hit och dit
om t.ex. Gi-metoden och dess verkan.
Finns det vetenskapliga studier att tillgå när det gäller ett visst ärende och dessutom en smart människa som kan tolka och förmedla dem åt andra så äre grubben. :up:14 mars, 2006 at 12:26 #1032290Anonym anvandareMemberGI på okokta gryn är högre än på gröt kokt på samma gryn (vilket dock är irrelevant när dom ingår som en del av en komplett måltid och inte äts ensamma).
GI har emellertid inget med näringsvärde att göra, och näringsvärdet är detsamma, oavsett man äter grynen okokta eller som gröt. Det kommer inte att innebära någon skillnad i upptag eller metabol påverkan om man låter kolhydratdelen i ett mål i en blandad kost bestå av antingen okokta havregryn eller gröt kokt på motsvarande mängd gryn.
14 mars, 2006 at 15:03 #1032291Anonym anvandareMemberEnda skillnaden är väl att man håller sig mättare om man kokar dom än äter dom som dom är. Och det är ju bra.
14 mars, 2006 at 17:20 #1032292Anonym anvandareMemberHelvete, man kan ju tydligt se ironin i mitt inlägg på flera mils avstånd!! Det var bara så uppenbart att frågan skulle dyka upp på den här tråden för eller senare…
14 mars, 2006 at 17:49 #1032293Anonym anvandareMemberNimrod wrote:Helvete, man kan ju tydligt se ironin i mitt inlägg på flera mils avstånd!! Det var bara så uppenbart att frågan skulle dyka upp på den här tråden för eller senare…:ph34r:
14 mars, 2006 at 22:25 #1032294Anonym anvandareMemberer det problematisk for kroppen å ta opp næringen i ukokte havregryn? selv bruker jeg å spise en tallerik med store havregryn med melk av og til som frokost.
15 mars, 2006 at 15:44 #1032295Anonym anvandareMemberNimrod wrote:Helvete, man kan ju tydligt se ironin i mitt inlägg på flera mils avstånd!! Det var bara så uppenbart att frågan skulle dyka upp på den här tråden för eller senare…Du vet hur det är, byggare tar näringslära på stort allvar, ingen ironi kommer att uppfattas:D
15 mars, 2006 at 16:33 #1032296Anonym anvandareMembergoggen wrote:er det problematisk for kroppen å ta opp næringen i ukokte havregryn? selv bruker jeg å spise en tallerik med store havregryn med melk av og til som frokost.Nej, dom är redan ångpreparerade. Dom är inte ”råa”.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.