Home › Forums › Kost och Näringslära › Hej jag är 1.75cm lång och väger 46kg hjälp mig
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
5 december, 2012 at 00:07 #100071Anonym anvandareMember5 december, 2012 at 00:07 #1072249Anonym anvandareMember
Hej jag har försökt att gått upp i vikt nu i ett år men jag går inte upp något?
Vad gör jag fel vad kan jag göra?7 december, 2012 at 10:56 #1072420Anonym anvandareMemberkör hårda & långa träningspass (4-5 dagar i veckan) sen käkar du en massa jävla Gainer.
Då ska du se att din vikt går upp som en plätt.Det gäller dock att du äter mycket & nyttig mat också, det som gör den största delen till träningen, plus att du även läre tänka på att träna rätt, tränar du fel, så är det helt världelöst att du ens går till gymmet.
Så är du osäker på nån övning, var inte blyg och fråga runt på gymmet, om dom kan visa dig osv.
Det gäller på maten & träningen som sagt i första hand, därefter kan du ta kost-tillskott. (som Gainer, Whey-80 osv).28 december, 2012 at 14:19 #1072778Anonym anvandareMemberVarför träna LÅNGA träningspass? Det räcker med maximalt en timme för att bryta ned muskelcellerna och tränar du längre bränner du endast kalorier, vilket personen i fråga inte vill göra.
Kör fokus på basövningar: Marklyft, bänkpress, millitärpress, benböj och chins, det triggar tillväxthormonerna eftersom de involverar så många muskelgrupper. kör 6-12 reps och 4 set på varje övning så ska du se att det tar sig. När du vant dig med övningarna och har kommit igång kan du lägga till några extraövningar och dela upp gympasset till till exempel så här:
Måndag: Bänkpress, Benböj, Chins.
Tisdag: vila.
Onsdag: Millitärpress, marklyft, mage.
Torsdag: vila.
Fredag: Bänkpress, Chins, vader.
Lördag: två övningar för biceps och triceps, kanske någon baksida axelövning.
Söndag: VilaSen är kosten nästan det viktigaste. har du svårt att gå upp i vikt behöver du äta mer kalorier. ät varannan timme, t.ex. Frukost kl 8:00, mellanmål 10:00, lunch 12:00, mellanmål 14:00, mat före träning, 16:00 och middag 19:00. En gainer kan vara att rekommendera direkt efter avslutat träningspass eller alternativt en banan och något snabbt protein (Whey 80 är ett bra proteintillskott). Hoppas inlägget hjälpte!
30 december, 2012 at 05:01 #1072808Anonym anvandareMemberIlikefood wrote:Kör fokus på basövningar: Marklyft, bänkpress, millitärpress, benböj och chins, det triggar tillväxthormonerna eftersom de involverar så många muskelgrupper. kör 6-12 reps och 4 set på varje övning så ska du se att det tar sig. När du vant dig med övningarna och har kommit igång kan du lägga till några extraövningar och dela upp gympasset till exempel så här:Måndag: Bänkpress, Benböj, Chins.
Tisdag: vila.
Onsdag: Millitärpress, marklyft, mage.
Torsdag: vila.
Fredag: Bänkpress, Chins, vader.
Lördag: två övningar för biceps och triceps, kanske någon baksida axelövning.
Söndag: VilaBra upplägg, men jag skulle vilja ändra på fem punkter:
1. Om man kör 4 set bänkpress och 4 set militärpressar, får framsida axel en massa stryk (totalt 16 set i veckan) Bättre köra 2 set bänkpress och 4 set militärpress.
2. För utsida axlar skulle jag vilja ha 4 set side laterals, på lördagen.
3. För baksida axlar skulle jag vilja lägga till 4 set bent laterals, på lördagen.
4. Kör man bara chins och marklyft, får man en väldigt oproportionerlig rygg, byt 4 set chins mot 4 set stående rodd i veckan.
5. Endast 3 set per biceps resp. tricepsövning på lördagen. Detta då rygg resp bröst & axel träning stimulerar biceps. resp triceps
Quote:Sen är kosten nästan det viktigaste. har du svårt att gå upp i vikt behöver du äta mer kalorier. ät varannan timme, t.ex. Frukost kl 8:00, mellanmål 10:00, lunch 12:00, mellanmål 14:00, mat före träning, 16:00 och middag 19:00. En gainer kan vara att rekommendera direkt efter avslutat träningspass eller alternativt en banan och något snabbt protein (Whey 80 är ett bra proteintillskott). Hoppas inlägget hjälpte!Många rekommenderar div. pulver men som jag ser det, så gör en god gröt samma nytta: Här är min ”Skogshuggargröt från Pajala” Blötlägg 575g torkade gula ärtor i en rostfri bunke i 24h i kylen. Häll av vattnet och koka i en 7l gryta, utan salt i 45 minuter. Frys in i 10 st lika stora en liters fryspåsar, ca 138 g/st. Nu kommer själva receptet:
TVÅ PORTIONER – SKOGSHUGGARGRÖT FRÅN PAJALA
5,2 dl vatten med 2 krm havssalt
en fryspåse gula ärtor enl. ovan.
115g havregryn
18g ekologiska torkade aprikoser
18g katrinplommon
18g russin
15g hasselnötter
9g solrosfrön
9g kokos
3g krossade linfrönKoka upp, stäng av i 5 minuter, därefter 1:an i 10 minuter, stäng av, låt stå 5 minuter till.
Kyl kastrullen i kall vatten i diskhon i 2 x 4 minuter. Rör om före, mellan och efter, varje 4 minutrar.
Servera med ett glas mjölk och ett svenskt äpple. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.