Home › Forums › Kost och Näringslära › Hur på verkar micron maten?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
20 februari, 2006 at 21:13 #94764Anonym anvandareMember20 februari, 2006 at 21:13 #1038962Anonym anvandareMember
Är det så att micron förstör näringsvärdet på maten.
Tänker då främst på frysta grönsker.
Försvinner det mer vitaminer än om man tex värmer i ungnen eller kokar???20 februari, 2006 at 21:19 #1038963Anonym anvandareMemberAll vätska som lämnar maten, oavsett tillagningssätt bär med sig vitaminer, mineraler elektrolyter m.m. Däremot så är kokning number one för att gå miste om näringsämnena i grönsaker!
Mvh Calle Sirén
20 februari, 2006 at 21:21 #1038964Anonym anvandareMemberÅngkokning ska väl vara ganska bra för att behålla näringsämnen i maten har jag hört?
Sedan blir allt mycket godare med ångkokning också, det är ju en fördel.20 februari, 2006 at 21:28 #1038965Anonym anvandareMemberJo det har du rätt i! Är trött och snurrig nu (dessutom upptagen i frågan träningsjournaler )…
Tilläggas kan väl då att det alltid är bättre att äta grönsaker råa, såvida de inte är giftiga o-tillagade.Mvh Calle Sirén
20 februari, 2006 at 21:44 #1038966Anonym anvandareMemberHur ångkokar man?
20 februari, 2006 at 22:21 #1038967Anonym anvandareMemberska va en kastrull med ett lock som du kan spänna åt så finns det en ventil på toppen som släpper ur den mängd ånga som inte får plats i kastrullen , så har jag uppfattat det
21 februari, 2006 at 06:09 #1038968Anonym anvandareMemberDet finns även smidiga maskiner för en billig peng. Man häller i en bestämd volym vatten, försluter, trycker på on, sedan piper den när den är färdig!
Mvh Calle SIrén
21 februari, 2006 at 07:01 #1038969Anonym anvandareMemberNäringsförlusten blir väl ändå inte lika stor om man blancherar grönsakerna istället för att koka dem?
21 februari, 2006 at 07:42 #1038970Anonym anvandareMemberMilvoy wrote:ska va en kastrull med ett lock som du kan spänna åt så finns det en ventil på toppen som släpper ur den mängd ånga som inte får plats i kastrullen , så har jag uppfattat detDet där är tryckkokare du tänker på. Ångkokning kan även ske med en tvådelad kastrull där ovandelen är som en sil som släpper igenom ångan från den vattenfyllda kastrullen nedtill. (Bästa sättet att tillreda couscous på förövrigt. Dock krångligare .)
[img=http://www.slevochboj.se/images/Nya%20bilder%20till%20hemsidan%202004/SUangkokareallesd_r4_c3.jpg]
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.