Hur räknar man?

Home Forums Kost och Näringslära Hur räknar man?

  • This topic is empty.
Viewing 3 posts - 16 through 18 (of 18 total)
  • Author
    Posts
  • #1060175
    SheeBa wrote:
    Det är roligt när någon vågar bjussa på sina misstag .. :up:
    Vad jag undrar är om du inte har reagerat på att du faktiskt har varit MÄTT långt innan maten på talltiken varit slut .. ?

    Hehe…faktiskt inte…känns lite som min mage inte har nån botten…kan äta grymt mycket innan ja blir mätt….så buffér är farligt :D

    #1060176
    Linn wrote:
    Du ska alltid räkna på den råa vikten.
    Säg att du steker 500g lövbiff, och det blir 350g efter att du stekt det. Oavsett om det krymper i stekpannan så är ju näringsvärdet detsamma och du ska alltså räkna på de 500g du hade från början.

    Enklast är att ta nettovikten (350g)/antal 100g(5) så får du fram vad 100g motsvarar. Alltså 100g rå lövbiff blir i exemplet 70g färdig. :emo-thumb

    är det här 100% nu då?

    har ja 400g torsk och kokar den pch får 200g kvar….så kan ja lassa på 100g och få 17g protein x 2 alltså:

    men det ser ju så lite ut ju;)

    #1060177
    StorPatrik wrote:
    är det här 100% nu då?

    har ja 400g torsk och kokar den pch får 200g kvar….så kan ja lassa på 100g och få 17g protein x 2 alltså:

    men det ser ju så lite ut ju;)

    Men så är det – helt riktigt! :emo-thumb

Viewing 3 posts - 16 through 18 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.