- This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Insulinkänslighet vid lågkolhydratdiet
Jag är inte helt säker på mitt svar men detta är vad jag tror.
Insulinkänsligheten blir på sätt och vis sämre när man går lågt på kolhydrater, bla därför att mängden stresshormoner och fettsyror i blodet ökar, men detta är bara en akut effekt så att säga, för allt eftersom kolhydratdepåerna sjunker så ökar insulikänsligheten. Så att när man väl börjar äta kolhydrter igen är upptaget i cellerna utmärkt men kanske inte just i den första måltiden.
Kolhydrater kan bildas från protein och glycerol så ungefär 50-60% av proteinet kan relativt lätt göras om till kolhydrater och glycerolet från lipolysen kan också användas till kolhydratsyntes.
Hur mycket exogena (från kosten) kolhydrater du behöver tillföra för att täcka det basala behovet som är ca 120g/dag eller mer för den som är mer aktiv beror alltså på dels hur mycket lipolys som pågår men också hur stort proteinintaget är.
finns det exakta siffror på sånt här? individuellt kanske?
Man kan göra mer exakta teoretiska uppskattningar men i praktiken blir det nog lika fel ändå.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY