Intressant föreläsning av David Diamond, Ph.D.

Home Forums Kost och Näringslära Intressant föreläsning av David Diamond, Ph.D.

  • This topic is empty.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #52011
    #126694

    [http://youtu.be/3vr-c8GeT34 http://youtu.be/3vr-c8GeT34%5D

    How Bad Science and Big Business Created the Obesity Epidemic

    #126695

    Väldigt smart och intressant man må jag säga :)
    Hunnit kolla ca 34minuter ^^

    #126696

    Det är ju sjukt att redan Dr. Banting hade koll på läget…

    #126697

    Intressant, men tänker att han påvisar en korrelation, men inte nödvändigtvis en kausalitet.

    Om man får tro hans statistik så påvisar alltså kolhydrat-gruppen sämre värden (kolesterol etc), men en gissning kanske vore att denna grupp också hade ett energiöverskott ?

    Han nämner inget om energi överhuvudtaget.

    För visst är det så att anledningen till att dieter såsom Atkins, GI och allt vad de heter, påvisar ett positivt resultat eftersom individer på dieterna äter mindre energi omedvetet, detta gör de eftersom de mer mätta (protein och fett mättar bra).

    Skulle vara mycket intressant att läsa vad King Grub och Eddie Vedder anser om föreläsningen. :)

    #126698
    Calle2 wrote:
    Intressant, men tänker att han påvisar en korrelation, men inte nödvändigtvis en kausalitet.

    Om man får tro hans statistik så påvisar alltså kolhydrat-gruppen sämre värden (kolesterol etc), men en gissning kanske vore att denna grupp också hade ett energiöverskott ?

    Han nämner inget om energi överhuvudtaget.

    För visst är det så att anledningen till att dieter såsom Atkins, GI och allt vad de heter, påvisar ett positivt resultat eftersom individer på dieterna äter mindre energi omedvetet, detta gör de eftersom de mer mätta (protein och fett mättar bra).

    Skulle vara mycket intressant att läsa vad King Grub och Eddie Vedder anser om föreläsningen. :)

    Hm.. ur ett fettminskningsperspektiv är väl mättnad det absolut viktigaste!? Visst vissa klarar längre perioder att hålla på och mäta och väga allt det äter, men majoriteten gör det inte.

    Kolesterol: det som kommenterades var väl att den skadliga typen av LDL (Small Dense) ökade och minskade direkt när kolhydrater lades till och togs bort. Till skilllnad mot Large boyant typen av LDL som kommer från fett.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.