- This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Krossade linfrön vs. okrossade linfrön
Ur näringssynpunkt, är det någon skillnad på krossade och okrossade linfrön? Jag har hört att man måste krossa (=bita sönder) linfrön för att man ska få tag i det nyttiga fettet. Det kan dock vara helt felaktigt. Men skulle det i så fall innebära att man får i sig mer av fettet om man äter krossade i stället för okrossade (under förutsättningen att man inte tuggar sönder varje litet linfrö)? Och annars, några skillnader?
Vil du åt fetterna så är det krossade som gäller, hela linfrön passerar mag/tarmkanalen onedbrutna men är bra för tarmfunktionen. Sätter liksom fart på magen och rensar lite i tarmens alla veck….
Krossade ska du dock inte äta för mycket av pga. bildningen av cyanid i kroppen = Giftigt!
Intag av 3-10 matskedar krossat linfrö ger en påtaglig cyanidexponering som kan vara skadlig vid långtidsanvändning.
Kopierat från SLV
Krossade ska du dock inte äta för mycket av pga. bildningen av cyanid i kroppen = Giftigt!
Kopierat från SLV
Okej, där ser man. Nejdå, käkat lite mindre än 1,5 matsked per dag ungefär.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY