Kvarg i mat och till dip?

Home Forums Kost och Näringslära Kvarg i mat och till dip?

  • This topic is empty.
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #93354
    #1022219

    Hade ingen turkisk yoghurt lr creme fresche hemma idag,
    så testade kvarg utblandat med vatten och kryddat med en vitlöks-
    krydda från alpnaering jag hade hemma. Smakade ju riktigt bra :emo-thumb
    Hade den i taco-bröd med kebab o grönsaker.

    Undrar om ni brukar göra något liknande? Blir ju bra mkt nyttigare än fettig
    yoghurt. Tänkte också att man kan blanda såhär och dippa med gurka eller morot,
    blir ju gott och hyffsat nyttigt snack =)

    #1022220

    har just ätit dippa blandat på kesella, avokado, vitlökspulver och pressad lime. dippade morötter o selleri i det! mums!

    #1022221

    Låter gott! Kom på tanken med att kvarg ser ju precis ut som creme fresche osv,
    plus att jag känner mig så jävla äcklig när jag proppar i mig chips och vanlig onyttig dip.

    Får bli till att exprementera lite med kvarg nu framöver :) Några tips?

    #1022222

    önskar att jag också kunde äta kesella. skit jobbigt att vara laktosintolerant. speciellt då alla mejeriprodukter som är laktos fria är fetare. =(. nån som vet var gränsen för går för nyttig mejeriprodukt? Valios laktosfria cottage cheese innehåller 2 g fett per 100 gram. Är det för mkt under deff?

    #1022223

    Brukar göra dip på a-fil.. låt det stå i kylen en timme så det suger åt sig så blir det skitbra!

    #1022224

    Men kvarg är väl ändå nyttigare än a-fil? Eller?

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.