- This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Kycklingklubbor, mycket fett?
Hej allihop!
Har en fråga angående fettet i klycklingklubborna.
Jag brukar själv tillaga de för att rensa bort skinnet och plocka ur all kyckling för sig som jag sedan tillagar olika maträtter med. Men det slog mig för inte så länge sedan vilken skillnad det är i antalet fett i gram per 100g.
I City gross egna budget märke tillexempel är det hela 16g fett, medan guldfågeln ligger på 9g fett. Det jag undrar då är, hur mycket av det här fettet sitter egentligen i skinnet och allt brosk som kan finnas i kycklingklubbor? Någon som vet? Om man då rensar bort sådant (såsom jag gör) kan det väl ändå inte fortfarande finnas 9g fett? Eller?
Tacksam för svar om det är någon som har koll
Fettinnehåll i gram per 100 gram
Kycklingfilé utan skinn 1,2
Kycklingfilé med skinn 6,9
Taget från http://www.svenskfagel.se/?p=3071 så det är i skinnet fettet sitter.
Sen kan den stora variationen i fett bero på vilken sorts föda kycklingarna fått. Men det är jag ingen expert på, men vet att det kan vara en anledning i alla fall.
Mvh
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY