- This topic is empty.
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Lite kostfrågor…
1: Har läst att om man äter ett stort mål mat drygt 2 timmar innan träning eller tidigare så är allt blod i magen och man presterar sämre, Stämmer det?
2: Tonfisk på burk till frukost varje dag på lång sikt, hur är det med kvicksilvret?
3: Är det ”bra” med en shake på runt 20-30 g vassle innan styrkepasset?
Nej
Oklart men sannolikt ingen stor hälsorisk
Ja
Håller med Eddie!
dock ska väll kvicksilvret i tonfisken vara bortaget om det är inom eu?
En tonfisk är ca 3 år när den fiskas, den har även lite fett vilket gör att hur ska den kunna dra på sig höga halter av kvicksilver på ynka 3år. Kvicksilver lagras i organ och fettvävnad. Det är nog värre med gammelgäddan på 20år..
Tror inte vår ”svenska” tonfisk på burk innehåller så höga mängder, men det beror förstås på var den är fiskad. Amerikanska burkar kan innehålla mycket.
Environ Toxicol Chem. 2010 Feb;29(2):237-42.
Östersjöfisk är mycket värre än tonfisk. Om du äter 20 minuter innan passet kommer mycket blod att vara fokuserat till magen, men 2 timmar innan är inga problem utan snarare bara positivt (beroende på vad du äter då förstås )
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY