Home › Forums › Kost och Näringslära › Magraste köttet som ej kommer från fisk eller fågel?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
6 maj, 2012 at 16:32 #241802Anonym anvandareMember
Som frågan i rubriken lyder, vilket är det magraste köttet som inte härstammar från fisk elr fågel? Har nästan alltid haft kalkon, kyckling, lax(även om det är mer fett), torsk, tonfisk osv.. som proteinkällor från kött under diet, men nu när det börjar bli lite varmare, grillen e framme och jag inte behöver deffa så akut längre skulle det vara nice att lägga in något annat kött som t.ex. nötkött eller ryggbiff i kostplanen men det finns ju så mycket haha..
6 maj, 2012 at 16:32 #55958Anonym anvandareMember6 maj, 2012 at 16:46 #241803Anonym anvandareMemberFläskkotlett (ca 100kcal per hundra gram) ryggbiff, rostbiff, fläskfilé, oxfilé osv osv osv.
6 maj, 2012 at 16:56 #241804Anonym anvandareMemberGober wrote:Fläskkotlett (ca 100kcal per hundra gram) ryggbiff, rostbiff, fläskfilé, oxfilé osv osv osv.Tack:)
6 maj, 2012 at 16:59 #241805Anonym anvandareMemberVarför inte testa lite Älg?
6 maj, 2012 at 17:14 #241806Anonym anvandareMemberMilla85 wrote:Varför inte testa lite Älg?Hahah kanske det
6 maj, 2012 at 17:19 #241807Anonym anvandareMemberViltkött är bra grejer, dock aldrig testat att grilla det. Vildsvin lär ju bli riktigt gott men är lite fetare än älg.
6 maj, 2012 at 17:33 #241808Anonym anvandareMemberEftersom lax innehåller ca 6g fett/100g och ändå är nyttigt eftersom det främst är omättat omega3 fett, ’r frågan är fettet i t.ex. fläskfile bra eller dåligt, även om det inte är lika bra som lax?
6 maj, 2012 at 17:41 #241809Anonym anvandareMemberfitnesserik wrote:Eftersom lax innehåller ca 6g fett/100g och ändå är nyttigt eftersom det främst är omättat omega3 fett, ’r frågan är fettet i t.ex. fläskfile bra eller dåligt, även om det inte är lika bra som lax?Det finns många fördelar med fett från fett fisk som lax, makrill osv. Men fett från rött kött är inte dåligt, varför tror du det? Det går utmärkt att deffa med alla sorters kött, det vet man om man tittat i min dagbok
6 maj, 2012 at 17:48 #241810Anonym anvandareMemberGober wrote:Det finns många fördelar med fett från fett fisk som lax, makrill osv. Men fett från rött kött är inte dåligt, varför tror du det? Det går utmärkt att deffa med alla sorters kött, det vet man om man tittat i min dagbokFör att lax är typisk deffmat, men däremot verkar det som alla försöker hitta t.ex. den magraste kycklingen typ
6 maj, 2012 at 18:18 #241811Anonym anvandareMemberLammytterfilé har de ofta på ica här kan säkert fungera med god torrmarinad lär gå undan ivarjefall att grilla…
6 maj, 2012 at 20:11 #241812Anonym anvandareMemberBronx wrote:Lammytterfilé har de ofta på ica här kan säkert fungera med god torrmarinad lär gå undan ivarjefall att grilla…Härligt!
7 maj, 2012 at 08:50 #241813Anonym anvandareMemberfitnesserik wrote:För att lax är typisk deffmat, men däremot verkar det som alla försöker hitta t.ex. den magraste kycklingen typDet går alldeles utmärkt att dieta på fetare köttbitar också, tro mig. Själv använder jag fläskkarré på grillen som ett behagligt sätt att hålla valkarna i midjan borta under sommaren.:emo-thumb
9 maj, 2012 at 07:56 #241814Anonym anvandareMemberOkej tack för alla svar och all inspiration:) men fick inget konkret svar på vilket som är det magraste köttet som inte kommer från fisk eller fågel. Någon som vet?
9 maj, 2012 at 09:10 #241815Anonym anvandareMemberfitnesserik wrote:Okej tack för alla svar och all inspiration:) men fick inget konkret svar på vilket som är det magraste köttet som inte kommer från fisk eller fågel. Någon som vet?Jo jag svarade dig, fläskkotlett går att få tag på som liger på 100kcal per 100g. Fläskfilé 106kcal per 100g. Där har du två exempel som är magrare än tex guldfågels kycklingfilé som ligger på 120kcal per 100g.
Mycket magrare än så blir det inte. Älgfärs har 1% fett. Lövbiff, ryggbiff, oxfilé är mycket magert kött.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.