Home › Forums › Kost och Näringslära › Magraste köttet som ej kommer från fisk eller fågel?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
9 maj, 2012 at 11:00 #241816Anonym anvandareMember
Även om det fortfarande är fågel så är min favorit strutsfilé.
Grymt gott och mört kött. Vi har en gård utanför Norrköping man kan åka direkt och handla av.
9 maj, 2012 at 11:03 #241817Anonym anvandareMembersecret692 wrote:Även om det fortfarande är fågel så är min favorit strutsfilé.Grymt gott och mört kött. Vi har en gård utanför Norrköping man kan åka direkt och handla av.
Det är gott, men ganska dyrt om man inte har möjligheten att handla som du gör.
9 maj, 2012 at 11:04 #241818Anonym anvandareMemberKänguru är annars en riktig höjdare, magert också.
9 maj, 2012 at 11:10 #241819Anonym anvandareMemberGober wrote:Jo jag svarade dig, fläskkotlett går att få tag på som liger på 100kcal per 100g. Fläskfilé 106kcal per 100g. Där har du två exempel som är magrare än tex guldfågels kycklingfilé som ligger på 120kcal per 100g.Mycket magrare än så blir det inte. Älgfärs har 1% fett. Lövbiff, ryggbiff, oxfilé är mycket magert kött.
Ah:) ska nog grilla fläskkotlett idag haha blir sugen
9 maj, 2012 at 11:37 #241820Anonym anvandareMemberHur tight är din kaloribudget om du jagar ynka kalorier/100g för att du måste ha det allra magraste utav de väldigt magra? Kanske borde släppa tyglarna lite för ditt eget välmående.
11 maj, 2012 at 06:21 #241821Anonym anvandareMemberfaran wrote:Hur tight är din kaloribudget om du jagar ynka kalorier/100g för att du måste ha det allra magraste utav de väldigt magra? Kanske borde släppa tyglarna lite för ditt eget välmående.+1.
Sluta noja nu för fasen. Ryck upp dig.
13 maj, 2012 at 21:15 #241822Anonym anvandareMemberfaran wrote:Hur tight är din kaloribudget om du jagar ynka kalorier/100g för att du måste ha det allra magraste utav de väldigt magra? Kanske borde släppa tyglarna lite för ditt eget välmående.Om man äter kött som är ca 200kcal/100g jämfört med t.ex. mager kyckling som är ca 80kcal/100g kan man äta mer än dubbelt så mycket kyckling, så därför ville jag ha tips på annat magert kött, och undrade av ren nyfikenhet vilket som egentligen var det magraste köttet som ej kommer från fisk eller fågel. Så enkelt var det.
14 maj, 2012 at 09:10 #241823Anonym anvandareMemberJag provade känguru kött i helgen och det skulle vara rikt på protein och lite fett. Kanske svårt att få tag på
14 maj, 2012 at 09:12 #241824Anonym anvandareMembersecret692 wrote:Jag provade känguru kött i helgen och det skulle vara rikt på protein och lite fett. Kanske svårt att få tag påLåter intressant:)
14 maj, 2012 at 09:54 #241825Anonym anvandareMemberfitnesserik wrote:Om man äter kött som är ca 200kcal/100g jämfört med t.ex. mager kyckling som är ca 80kcal/100g kan man äta mer än dubbelt så mycket kyckling, så därför ville jag ha tips på annat magert kött, och undrade av ren nyfikenhet vilket som egentligen var det magraste köttet som ej kommer från fisk eller fågel. Så enkelt var det.Jag tycker du är skitlöjlig. Men visst:
Vilt kött, ren, älg rådjur m.m. (Alla dessa filéer ligger runt 80-100 kcal per hundra), jag föredrar de lite fetare delarna då extremt fettsnålt kött tenderar till att bli torrt. Steken ligger oftast runt 150 kcal /100 gram.
Fläskfilé, ytterfile ~100kcal/100 gram
Lammfilé, ytterfilé är litet fetare och lammstek är c:a 152 kcal/100 gram.
14 maj, 2012 at 10:32 #241826Anonym anvandareMemberIndec wrote:Jag tycker du är skitlöjlig. Men visst:Vilt kött, ren, älg rådjur m.m. (Alla dessa filéer ligger runt 80-100 kcal per hundra), jag föredrar de lite fetare delarna då extremt fettsnålt kött tenderar till att bli torrt. Steken ligger oftast runt 150 kcal /100 gram.
Fläskfilé, ytterfile ~100kcal/100 gram
Lammfilé, ytterfilé är litet fetare och lammstek är c:a 152 kcal/100 gram.
Okej tyck vad du vill. Tack för svaren.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.