Home › Forums › Kost och Näringslära › Matschema för viktnergång med bibehållen muskelmassa
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
9 februari, 2011 at 02:06 #53811Anonym anvandareMember9 februari, 2011 at 02:06 #134821Anonym anvandareMember
Hej
Har snart tränat ett år och insett att jag har haft ett grymt för högt intag av kalorier verkar det som. jag ha gått upp aldeles för mycket i vikt.
Hursom helst har jag nu snickrat lite på ett matschema som ska vara så konstant som det bara kan bli. undantaget middagar som ska vara av liknande innehåll i kcal/prot/kolh/fett. Jag har efter vad jag kan se ett dagligt bruk av 2800kcal/dag arbetande dagar och något lägre helger då (neve mind) och har backat ner det 500kcal till drygt 2300. här kommer matschemat inklistrat från Excel så det ser lite skit ut:Mängd Kcal Kolhyd. Protein Fett
Frukost:
Havregryn 50g 190 29,5 6,5 3,5
Mjölk, mellan 1dl 45 5 3,5 1,5
ägg 1st 90 1 7,5 6
protein 30g 120 2,1 23,4 2
Mjölk, mellan 2dl 90 10 7 3Mellanmål:
ägg 2st 180 2 15 12Lunch:
Jasminris 80g 283 62,5 6 0,6
Tonfisk 120g 120 0 27,6 0,6Middag:
Pasta 50g 180 36,5 5,3 0,8
Frysta Ärter 50g 27,5 3,6 2,6 0,2
Nötfärs 200g 400 0 38 29Mellanmål:
protein 30g 120 2,1 23,4 2
Mjölk, mellan 2dl 90 10 7 3Kvällsmat:
Havregryn 50g 190 29,5 6,5 3,5
Mjölk, mellan 1dl 45 5 3,5 1,5
ägg 1st 90 1 7,5 6Summa:
Kcal:2260,5
Kolh:199,8 43%
Pro:190,3 41%
Fett:75,2 15%Träningen blir 6 dagar i veckan på gym och veckan därpå i hemmet 6 dagar
3 dagar, 1 vila, 3 dagar igen osv osv
Tänkte eventuellt komplettera med en Gainer eller Proteindring direkt efter träning dessutom. Men inte för mycket.Vad sägs?
10 februari, 2011 at 23:30 #134822Anonym anvandareMemberinga klagomål på 56 tittar får väl räknas som att det lär funka rätt br
11 februari, 2011 at 08:47 #134823Anonym anvandareMemberDet är så sant som det är sagt. Men vågen (som min x-sambo ändå snott iofs) skulle jag nog inte ta bort ur räkningen ändå, kan vara bra att se så man inte tappar för mycket i vikt om inte annat för det kan vara riktigt illa.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.