Mest protein, ÄGG!

Home Forums Kost och Näringslära Mest protein, ÄGG!

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 29 total)
  • Author
    Posts
  • #415534

    Denna frågan har säkert dykt upp här på sidan flera gånger men jag måste bara få klart för mig vilket som är rätt då alla säger olika och man läst olika!

    Ägg, Är det gulan eller vitan som innehåller mest protein?
    Kan vara bra att veta när man blandar sina proteindrinkar…. :-)

    #63157
    #415535

    Äggvitan

    #415536

    [www.fineli.fi]

    #415537
    DJzRo wrote:
    Denna frågan har säkert dykt upp här på sidan flera gånger men jag måste bara få klart för mig vilket som är rätt då alla säger olika och man läst olika!

    Ägg, Är det gulan eller vitan som innehåller mest protein?
    Kan vara bra att veta när man blandar sina proteindrinkar…. :-)

    Kan också vara bra att hoppa över i drinken, om du inte vill riskera att bli
    ganska sjuk. Men man kan ju mixa kokta eller steka ägg, vet dock inte
    hur gott det blir.

    #415538
    Gettodachoppa wrote:
    Kan också vara bra att hoppa över i drinken, om du inte vill riskera att bli
    ganska sjuk. Men man kan ju mixa kokta eller steka ägg, vet dock inte
    hur gott det blir.

    Vadå sjuk? hur menar du?
    Skulle det vara farligt att dricka råa ägg menar du?

    #415539

    Salmonellabakterier kan man, om oturen är framme, få i sig av råa ägg. Risken är dock
    liten, men den finns där.

    #415540

    Sedan tar man inte upp mycket av proteinet när ägget är rått heller.

    #415541
    King Grub wrote:
    Sedan tar man inte upp mycket av proteinet när ägget är rått heller.

    Runt 50% bara, så ett tips till TS är att koka, steka, pochera ägget först! :up:

    #415542
    Tommy Ivarsson wrote:
    Runt 50% bara, så ett tips till TS är att koka, steka, pochera ägget först! :up:

    Tas hela proteininnehållet upp från stekta ägg?

    #415543
    Istolig wrote:
    Tas hela proteininnehållet upp från stekta ägg?

    Ja! Eller runt 91% iaf!

    [http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/128/10/1716]

    #415544

    Gula har oxå mycket protein per 100g fetthalten är väl dock 29g. Så det får man ju balansera i någon annan ände av dieten.

    #415545

    lånar tråden lite…
    Hur mycket bra finns det i gulan? Borde man skippa den helt? är det bättre att få i sig det som finns där i från övrig kost?
    jag brukar äta ungefär 2 kokta ägg om dagen. jag vet inte så mycket mer än att det är mycket fett och en del vitaminer i gulan. hur bra fett är det btw? :)

    edit: jag är ganska dum jag, det står ju i inlägget över mig i stort sett…

    #415546

    När det gäller vitaminer och mineraler i ägg (A,B,D-vitamin, Folat, zink, järn , jod) så finns nästan allt i gulan, finns ingen anledning att ta bort denna från dina två ägg om dagen. Fettsammansättningen är bra balanserad

    #415547

    Till skillnad från vitan så är gulan själva näringsbomben med alla vitaminer och mineraler. Vitan är bara Albumin (äggprotein) och vatten i stort sett.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 29 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.