Home › Forums › Kost och Näringslära › Mest protein, ÄGG!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
9 november, 2010 at 18:54 #415534Anonym anvandareMember
Denna frågan har säkert dykt upp här på sidan flera gånger men jag måste bara få klart för mig vilket som är rätt då alla säger olika och man läst olika!
Ägg, Är det gulan eller vitan som innehåller mest protein?
Kan vara bra att veta när man blandar sina proteindrinkar….9 november, 2010 at 18:54 #63157Anonym anvandareMember9 november, 2010 at 18:55 #415535Anonym anvandareMemberÄggvitan
9 november, 2010 at 19:00 #415536Anonym anvandareMember[www.fineli.fi]
9 november, 2010 at 19:04 #415537Anonym anvandareMemberDJzRo wrote:Denna frågan har säkert dykt upp här på sidan flera gånger men jag måste bara få klart för mig vilket som är rätt då alla säger olika och man läst olika!Ägg, Är det gulan eller vitan som innehåller mest protein?
Kan vara bra att veta när man blandar sina proteindrinkar….Kan också vara bra att hoppa över i drinken, om du inte vill riskera att bli
ganska sjuk. Men man kan ju mixa kokta eller steka ägg, vet dock inte
hur gott det blir.9 november, 2010 at 19:11 #415538Anonym anvandareMemberGettodachoppa wrote:Kan också vara bra att hoppa över i drinken, om du inte vill riskera att bli
ganska sjuk. Men man kan ju mixa kokta eller steka ägg, vet dock inte
hur gott det blir.Vadå sjuk? hur menar du?
Skulle det vara farligt att dricka råa ägg menar du?9 november, 2010 at 19:14 #415539Anonym anvandareMemberSalmonellabakterier kan man, om oturen är framme, få i sig av råa ägg. Risken är dock
liten, men den finns där.9 november, 2010 at 19:29 #415540Anonym anvandareMemberSedan tar man inte upp mycket av proteinet när ägget är rått heller.
9 november, 2010 at 19:38 #415541Anonym anvandareMemberKing Grub wrote:Sedan tar man inte upp mycket av proteinet när ägget är rått heller.Runt 50% bara, så ett tips till TS är att koka, steka, pochera ägget först! :up:
9 november, 2010 at 20:08 #415542Anonym anvandareMemberTommy Ivarsson wrote:Runt 50% bara, så ett tips till TS är att koka, steka, pochera ägget först! :up:Tas hela proteininnehållet upp från stekta ägg?
9 november, 2010 at 20:12 #415543Anonym anvandareMemberIstolig wrote:Tas hela proteininnehållet upp från stekta ägg?Ja! Eller runt 91% iaf!
[http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/128/10/1716]
9 november, 2010 at 20:31 #415544Anonym anvandareMemberGula har oxå mycket protein per 100g fetthalten är väl dock 29g. Så det får man ju balansera i någon annan ände av dieten.
10 november, 2010 at 12:10 #415545Anonym anvandareMemberlånar tråden lite…
Hur mycket bra finns det i gulan? Borde man skippa den helt? är det bättre att få i sig det som finns där i från övrig kost?
jag brukar äta ungefär 2 kokta ägg om dagen. jag vet inte så mycket mer än att det är mycket fett och en del vitaminer i gulan. hur bra fett är det btw?edit: jag är ganska dum jag, det står ju i inlägget över mig i stort sett…
10 november, 2010 at 12:39 #415546Anonym anvandareMemberNär det gäller vitaminer och mineraler i ägg (A,B,D-vitamin, Folat, zink, järn , jod) så finns nästan allt i gulan, finns ingen anledning att ta bort denna från dina två ägg om dagen. Fettsammansättningen är bra balanserad
10 november, 2010 at 12:55 #415547Anonym anvandareMemberTill skillnad från vitan så är gulan själva näringsbomben med alla vitaminer och mineraler. Vitan är bara Albumin (äggprotein) och vatten i stort sett.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.