Näringsvärde fryst kyckling, när den är tinad?

Home Forums Kost och Näringslära Näringsvärde fryst kyckling, när den är tinad?

  • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #55365
    #141352

    Skulle jag vägt min kyckling efter att den tinats? Nu var den fryst och efter ugnen vägde 215gram kyckling 110gram och såg ut som en liten fingerborg.
    Alltid fått lära mig att det är innan tillagning, men hur är det med fryst kontra tinad?

    Jag har lite svårt att tänka mig att den lilla biten skulle ge mig 40-45g protein…

    #141353
    Albin wrote:
    Skulle jag vägt min kyckling efter att den tinats? Nu var den fryst och efter ugnen vägde 215gram kyckling 110gram och såg ut som en liten fingerborg.
    Alltid fått lära mig att det är innan tillagning, men hur är det med fryst kontra tinad?

    Jag har lite svårt att tänka mig att den lilla biten skulle ge mig 40-45g protein…

    Köper du 1kg fryst kyckling så är de den frysta vikten jag räknar med iaf.

    #141354
    Samir wrote:
    Köper du 1kg fryst kyckling så är de den frysta vikten jag räknar med iaf.

    Jo jag har alltid gjort det, men den här (Lidl) kycklingen på 2kgs fryspåse blev helt extrem. Det ser ut som en tugga när det vart tillagad kontra fryst… :(

    #141355
    Albin wrote:
    Jo jag har alltid gjort det, men den här (Lidl) kycklingen på 2kgs fryspåse blev helt extrem. Det ser ut som en tugga när det vart tillagad kontra fryst… :(

    Vatten kompis vatten =)
    Men det gör antagligen också att kcal sjunker.

    Jag vet en kyckling jag brukar köpa med ganska mycket koksalt i. Den ger 85kcal/100g

    Köper du färsk a-klass kyckling utan koksalt ger den ca 120kcal/100g

    #141356

    Man räknar väll alltid på fryst. Det är väll de näringsvärdet som anges på påsen.

    Jag köpte euroshoppers kycklingfile häromdagen pga det var allt som fanns, körde den i ugnen och efter var simmade den i vatten, smakade tvättsvamp och jag fick till och med ett BEN i halsen :(. Första och sista gången jag köper den skiten. Men vatten är det alltid i fryst kyckling.

    #141357

    Det beror ju på hur mycket din kyckling är ”mörad”, med salt, vatten, socker mm
    Undvik de värsta sorterna, som ligger på proteinhalt på 16-18%.
    Köper helst oglaserad/omörad. Hellre seg än full med skit…

    #141358

    1kg fryst kyckling = 763g tillagad – Euroshopper

    Näringsvärde för 1kg fryst kyckling:

    1009kcal
    200g protein
    20g fett
    5g kolhydrater

    Näringsvärde för 100g tillagad kyckling:

    132,2kcal
    26,2g P
    2,6g F
    0,65g K

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.