- This topic is empty.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Ökad fettförbränning?
Några tips var det.
Citronsaft på allt käk – Sänker Gi-värdet.
Sen är alla former av peppar/stark mat bra – Höjer förbränningen.
Alltid nåt.
Mvh.
Om du med fettförbräning menar ökad andvändning av kroppsfett som bränsle, och då är det indirekt energiförbrukningen som skall ökas, så finns det inte direkt någon mat som ökar energiförbrukningen mycket mer än annan mat.
Näringsämena har visserligen lite olika ternogena egenskaper (dvs energiförbrukningsökning efter intag).
Protein används minst effektivt som bränsle och ger därför lite högre energiförbrukning efter måltid än fett som har minst sådan effekt. Skillnaden är däremot inte speciellt stor i en kost som rör sig inom rimliga gränser.
Kryddor och annat kan också vara lite stimulerande men effekterna är mycket blygsamma och inte heller direkt något att räkna med.
Så svaret på din fråga är väl att glömma det hela och försöka äta en varierad och välbalanserad kost. Använd gärna kryddor men deras största fördel är att de gör att maten smakar bättre.
Tycker ändå att frågan är intressant… Fast kanske mer åt motsatt håll – ty det finns ju ämnen som sänker fettförbränningen… Kanske skulle satsa på att undvika dem istället?
Visst GI-guider suger – men i Pauluns bok ”Allt om fettförbränning” skriver han om diverse ämnen som gör plus eller minus för fettförbränningen… Minns inte alla just nu, men om jag inte mins helt fel så är det i alla fall så att:
Omega-3, koffein, starka kryddor, kalcium, protein är bra medan lakrits, alkohol och mättat fett inte är det.
Jag tror att en bra start
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY