- This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Russin – bra att äta till mellanmål?
Är det nått dåligt med russin? Det är ju ändå naturligt fruktsocker, och då borde det väll inte vara något dåligt, det är precis som all annan frukt, eller ?
Undrar även om honung, det är väll ockås helt naturligt fruktsocker.
Jag skulle varken äta honung eller russin som mellanmål. Angående fruktsockers förträfflighet: Sök på fruktos på forumet.
Jag brukar inte äta russin, men jag trodde att det var druvsocker i Russin vilket är snabba kolhydorater. Är det mycker Fruktos i med?
Tack för svar!
Sök på russin i SLV:s livsmedelsdatabas: [http://www.slv.se/templates/ldb_search____6242.aspx]. Välj ”Kolhydrater/fett/protein” under ”Näringsdata” – och voila – där har du svart på vitt vilka typer av sockerarter russinen innehåller :emo-thumb
Nej, dom klumpar samman glukos och fruktos under ”monosackarider”.
Kolla i kolhydrattabellen i stället
[http://www.slv.se/upload/dokument/Mat_Halsa/ldb/Kolhydrater.xls]
För att räkna ut totalt fruktosinnehåll, lägg ihop fruktos med hälften av sakarosen, dvs totalt fruktos = fruktos+(sakaros/2)
Upps, det missade jag totalt. Sorry.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY