Russin – bra att äta till mellanmål?

Home Forums Kost och Näringslära Russin – bra att äta till mellanmål?

  • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #94390
    #1034334

    Är det nått dåligt med russin? Det är ju ändå naturligt fruktsocker, och då borde det väll inte vara något dåligt, det är precis som all annan frukt, eller ?

    Undrar även om honung, det är väll ockås helt naturligt fruktsocker.

    #1034335

    Jag skulle varken äta honung eller russin som mellanmål. Angående fruktsockers förträfflighet: Sök på fruktos på forumet.

    #1034336
    Andreas Guiance wrote:
    Jag skulle varken äta honung eller russin som mellanmål. Angående fruktsockers förträfflighet: Sök på fruktos på forumet.

    Jag brukar inte äta russin, men jag trodde att det var druvsocker i Russin vilket är snabba kolhydorater. Är det mycker Fruktos i med?

    Tack för svar!

    #1034337

    Sök på russin i SLV:s livsmedelsdatabas: [http://www.slv.se/templates/ldb_search____6242.aspx]. Välj ”Kolhydrater/fett/protein” under ”Näringsdata” – och voila – där har du svart på vitt vilka typer av sockerarter russinen innehåller :emo-thumb

    #1034338
    Linda G wrote:
    Sök på russin i SLV:s livsmedelsdatabas: [http://www.slv.se/templates/ldb_search____6242.aspx]. Välj ”Kolhydrater/fett/protein” under ”Näringsdata” – och voila – där har du svart på vitt vilka typer av sockerarter russinen innehåller :emo-thumb

    Nej, dom klumpar samman glukos och fruktos under ”monosackarider”.

    #1034339

    Kolla i kolhydrattabellen i stället

    [http://www.slv.se/upload/dokument/Mat_Halsa/ldb/Kolhydrater.xls]

    För att räkna ut totalt fruktosinnehåll, lägg ihop fruktos med hälften av sakarosen, dvs totalt fruktos = fruktos+(sakaros/2)

    #1034340
    King Grub wrote:
    Nej, dom klumpar samman glukos och fruktos under ”monosackarider”.

    Upps, det missade jag totalt. Sorry.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.