- This topic is empty.
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Tina fryst kykling i varmtvatten leder till att näringsämnena går bort?
Fick precis höra att man inte ska tina kyklingen i varmt vatten för då försvinner en del näringsämnen?
Någon kunnig som vet om detta är sant?
Någon kunnig som vet om detta är sant?
Nä det tror jag inte? Hur då? Kan tänka mig att det går bort lite i själva frysningen men inte i att man just tinar det i varmt vatten. Tveksamt men är inte säker.
Borde väl vara lite som att koka eller steka också.. Och vet inte med dig, men jag skulle inte vilja äta min kyckling rå
Vissa näringsämnen urlakas i vatten och/eller förstörs i värme ja. Omfattningen är naturligtvis dosrelaterad som allting. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att förbli. Människan har inte dött ut ännu.
Jag slår ett slag för upptining i kylskåp pga den energibesparning detta medför eftersom kycklingen hjälper till att sänka värmen i kylskåpet
Tyvärr tar det fan dagar om man har en bra kyl.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY