Home › Forums › Kost och Näringslära › Tonfisk, olika protein
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
7 april, 2013 at 20:44 #101615Anonym anvandareMember7 april, 2013 at 20:44 #1075704Anonym anvandareMember
Hej!
Jag har funderat på varför ica basic/ coops ”Xtra” tonfisk har runt 10g mindre protein per 100g än Abba/ICA/COOP varianterna (”ICA” och ”Ica basic” är två olika märken, precis som COOP och ”Xtra”)
är det inte tonfisk som tonfisk? för övrigt kostar Ica basic och coop Xtra runt 8kr/burken, medan de med mer protein, som Abbas är minst dubbelt så dyr.
Ica Basic per 100g
76,9 kcal
15,7g protein
1,65g kolhydrater
0.83g fettCOOP per 100g
120 kcal
26g Protein
0g Kolhydrater
0-1g fettHoppas någon har ett svar,
tack på förhand.EDIT: La till två innehållsförteckningar jag hade till hands.
8 april, 2013 at 18:07 #1075736Anonym anvandareMemberOlika delar av fisken. Dom billigare varianterna har säkert valt dom sämre delarna till sina burkar.
9 april, 2013 at 15:14 #1075775Anonym anvandareMemberKing Grub wrote:Olika delar av fisken. Dom billigare varianterna har säkert valt dom sämre delarna till sina burkar.Vilka sämre delar innehåller mindre protein? Tänkte du på fenorna typ… För t. ex kyckling så beror det ju på hur mycket vatten/nitrit man lyckas pumpa in i köttet..
9 april, 2013 at 15:16 #1075776Anonym anvandareMemberKing Grub wrote:Olika delar av fisken. Dom billigare varianterna har säkert valt dom sämre delarna till sina burkar.Vilka sämre delar innehåller mindre protein? Tänkte du på fenorna typ… För t. ex kyckling så berore det ju på hur mycket vatten/nitrit man lyckas pumpa in i köttet..
Verkar ju inte var fetare bitar i alla fall.
10 april, 2013 at 23:50 #1075843Anonym anvandareMemberBåde fiskens delar och tillverkningstekniker påverkar. Antagligen är dom billigare varianterna sämre på både områdena.
Quote:depending on the part of the tuna that is canned, the reactions produced in the fish to preparation and storing may vary, modifying hereby the nutritional value of the final product. This is important because each manufacturer cans different parts of the tuna fish, according to consumer preference and/or economic factors.Fish protein damage can be produced during thermal processes, cooking and sterilization, by reactions between amino acids and oxidation products of the fish lipids, which are produced during the processes mentioned above. These interactions could continue during storage of the canned product which has not lost the capacity of reaction.
Arch Latinoam Nutr. 2004 Mar;54(1):112-7.
14 april, 2013 at 13:33 #1075913Anonym anvandareMemberJag har läst att alla oljor utom raps och olivolja bryter ner aminosyror i burktonfisk..?
16 maj, 2013 at 20:19 #1076926Anonym anvandareMemberJohan Otterström wrote:King Grub wrote:Olika delar av fisken. Dom billigare varianterna har säkert valt dom sämre delarna till sina burkar.Vilka sämre delar innehåller mindre protein? Tänkte du på fenorna typ… För t. ex kyckling så beror det ju på hur mycket vatten/nitrit man lyckas pumpa in i köttet..
Vad har du köpt för kyckling som innehållit nitrit? Låter bra onödigt och korkat enligt mig.
17 juli, 2013 at 13:34 #1078100Anonym anvandareMemberJohan Otterström wrote:King Grub wrote:Olika delar av fisken. Dom billigare varianterna har säkert valt dom sämre delarna till sina burkar.Vilka sämre delar innehåller mindre protein? Tänkte du på fenorna typ… För t. ex kyckling så berore det ju på hur mycket vatten/nitrit man lyckas pumpa in i köttet..
Verkar ju inte var fetare bitar i alla fall.
Fel! Olika delar på kycklingen innehåller olika mycket protein och fett -/100g och detta har inget med vatten eller ”nitrit” att göra med.
Willys Tonfisk är den bästa enligt mig och billigast:
Eldorado Willys per 100g
120 kcal
26g protein
0g kolhydrater
1,4g fett26 augusti, 2013 at 20:46 #1078695Anonym anvandareMemberAbbas är värd pengarna. Den är så mycket godare och luktar / smakar inte kattmat.
Funkar bra som mellanmål på jobbet. Snabbtina ärtor i hetvattet från automaten, häll bort vattnet, , i med fisken och kanske 1/3 hackad lök! -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.