Home › Forums › Kost och Näringslära › Vad är kvarg?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
19 november, 2005 at 18:43 #1056652Anonym anvandareMemberSam jr wrote:tack för att du påminde mig om det faktum …orka bli arg liksom
Haha nej inte arg lite irriterad för att du inte ger dej. Lycka till på LP iaf:up:
19 november, 2005 at 18:58 #1056653Anonym anvandareMemberjonnie wrote:Haha nej inte arg lite irriterad för att du inte ger dej. Lycka till på LP iaf:up:tackar : )
19 november, 2005 at 19:35 #1056654Anonym anvandareMember19 november, 2005 at 20:31 #1056655Anonym anvandareMemberjohfel wrote:Ännu ett gäng egotrippar skriver forumhistoria…Fan, vilken läsvärd tråd. *blundar*
Vad menar du? Om någon frågar vad kesella är och du svarar Arla är det då fel att rätta dej?
19 november, 2005 at 21:52 #1056656Anonym anvandareMemberjonnie wrote:Vad menar du? Om någon frågar vad kesella är och du svarar Arla är det då fel att rätta dej?F-låt då.:o
Arresterad av språkpolisen.:emo-thumb
”Vad är kvarg”
Proteinrik mjölkprodukt som förtärs oralt.
(Får man det i ögonen ska man inte skölja med rikligt med coca cola.)Tillverkas av flertalet mejerier, däribland ”Arla” där det kallas för ”Kesella”, och av ”Milbona” (Lidls egen märke) som kallar det för ”Kvarg” (vilket inte skall förväxlas med utrotningshotade fyrfora rovdjur med snarlikt namn).
Kan smaksättas på olika sätt. En populär variant är att hälla i en skvätt ”Fun Light” ™ och röra om, för att sedan äta detta.
Är det rätt nu?
19 november, 2005 at 22:16 #1056657Anonym anvandareMemberjohfel wrote:F-låt då.:oArresterad av språkpolisen.:emo-thumb
”Vad är kvarg”
Proteinrik mjölkprodukt som förtärs oralt.
(Får man det i ögonen ska man inte skölja med rikligt med coca cola.)Tillverkas av flertalet mejerier, däribland ”Arla” där det kallas för ”Kesella”, och av ”Milbona” (Lidls egen märke) som kallar det för ”Kvarg” (vilket inte skall förväxlas med utrotningshotade fyrfora rovdjur med snarlikt namn).
Kan smaksättas på olika sätt. En populär variant är att hälla i en skvätt ”Fun Light” ™ och röra om, för att sedan äta detta.
Är det rätt nu?
Japp där har du det :nerd-tb:
20 november, 2005 at 05:26 #1056658Anonym anvandareMemberSam jr wrote:testa via munnenJag testade faktiskt det idag. Det funkade ganska bra. Jag undrade dock mer om det passar bra att blanda med något speciellt för att göra det till en mer smakrik upplevelse eller något i den stilen.
20 november, 2005 at 07:10 #1056659Anonym anvandareMemberanders wrote:Vad kostar en burk ”milbona” på lidl då? Hur många gram är den på?7 spänn för ½kg istället för rla kesellans 8-10kr för 250g
20 november, 2005 at 12:06 #1056660Anonym anvandareMemberSam jr wrote:7 spänn för ½kg istället för rla kesellans 8-10kr för 250gÄr det någon skillnad i näringsinnehållet mellan märkena?
23 november, 2005 at 13:09 #1056661Anonym anvandareMemberfan vilken skillnad det var i pris, vi här hemma har käkat två kesella om dagen sååå länge, det hade varit kraftigt mycket billigare att köpa från Lidl då, men butiken finns inte i närheten så… det hade väl inte lönat sig ändå.
Fast man kunde ju bett nån på jobbet som bor där ute, att tänka på när man börjar bygga igen.23 november, 2005 at 14:09 #1056662Anonym anvandareMemberLite skillnad är det allt.. men marginell
Lidl´s kvarg Milbona innehåller
protein: 12,2 g kolisar: 3,9 g och fett 0,2 g(arla´s kesella: 13g 3,5g 1g )
Jag tycker milbona är godare! men det kanske har att göra med att jag sparar så mycket 😮
I min mataffär kostar kesellan 11,90.. dubbelt så mycket milbona införskaffas för 7,99 :emo-thumbChrister Hammerin wrote:Är det någon skillnad i näringsinnehållet mellan märkena?23 november, 2005 at 17:31 #1056663Anonym anvandareMemberDetta snack om fun light.
23 november, 2005 at 17:43 #1056664Anonym anvandareMemberSkillnaden är att fun-light inte innehåller något socker, vilket vanlig saft gör. Fun-light ger bara 1 kcal per 100 ml: Protein 0 g, Kolhydrat 0,2 g, varav Sockerarter 0 g, Fett 0 g.
:emo-thumb24 november, 2005 at 00:10 #1056665Anonym anvandareMemberom jag har f
24 november, 2005 at 00:24 #1056666Anonym anvandareMemberSalle wrote:om jag har förstått rätt så är kvarg långsam protein. eller har jag fel?Ja det är kasein, till skillnad från vassle som är snabbt.
(rätta mig nån om jag har fel) -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.