Vad är kvarg?

Home Forums Kost och Näringslära Vad är kvarg?

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 50 total)
  • Author
    Posts
  • #1056652
    Sam jr wrote:
    tack för att du påminde mig om det faktum …orka bli arg liksom

    Haha nej inte arg lite irriterad för att du inte ger dej. Lycka till på LP iaf:up:

    #1056653
    jonnie wrote:
    Haha nej inte arg lite irriterad för att du inte ger dej. Lycka till på LP iaf:up:

    tackar : )

    #1056654
    #1056655
    johfel wrote:
    Ännu ett gäng egotrippar skriver forumhistoria… :D

    Fan, vilken läsvärd tråd. *blundar*

    Vad menar du? Om någon frågar vad kesella är och du svarar Arla är det då fel att rätta dej?

    #1056656
    jonnie wrote:
    Vad menar du? Om någon frågar vad kesella är och du svarar Arla är det då fel att rätta dej?

    F-låt då.:o

    Arresterad av språkpolisen.:emo-thumb

    ”Vad är kvarg”
    Proteinrik mjölkprodukt som förtärs oralt.
    (Får man det i ögonen ska man inte skölja med rikligt med coca cola.)

    Tillverkas av flertalet mejerier, däribland ”Arla” där det kallas för ”Kesella”, och av ”Milbona” (Lidls egen märke) som kallar det för ”Kvarg” (vilket inte skall förväxlas med utrotningshotade fyrfora rovdjur med snarlikt namn).

    Kan smaksättas på olika sätt. En populär variant är att hälla i en skvätt ”Fun Light” ™ och röra om, för att sedan äta detta.

    Är det rätt nu? ;) :)

    #1056657
    johfel wrote:
    F-låt då.:o

    Arresterad av språkpolisen.:emo-thumb

    ”Vad är kvarg”
    Proteinrik mjölkprodukt som förtärs oralt.
    (Får man det i ögonen ska man inte skölja med rikligt med coca cola.)

    Tillverkas av flertalet mejerier, däribland ”Arla” där det kallas för ”Kesella”, och av ”Milbona” (Lidls egen märke) som kallar det för ”Kvarg” (vilket inte skall förväxlas med utrotningshotade fyrfora rovdjur med snarlikt namn).

    Kan smaksättas på olika sätt. En populär variant är att hälla i en skvätt ”Fun Light” ™ och röra om, för att sedan äta detta.

    Är det rätt nu? ;) :)

    Japp där har du det :nerd-tb: :O

    #1056658
    Sam jr wrote:
    testa via munnen

    Jag testade faktiskt det idag. Det funkade ganska bra. Jag undrade dock mer om det passar bra att blanda med något speciellt för att göra det till en mer smakrik upplevelse eller något i den stilen.

    #1056659
    anders wrote:
    Vad kostar en burk ”milbona” på lidl då? Hur många gram är den på?

    7 spänn för ½kg istället för rla kesellans 8-10kr för 250g

    #1056660
    Sam jr wrote:
    7 spänn för ½kg istället för rla kesellans 8-10kr för 250g

    Är det någon skillnad i näringsinnehållet mellan märkena?

    #1056661

    fan vilken skillnad det var i pris, vi här hemma har käkat två kesella om dagen sååå länge, det hade varit kraftigt mycket billigare att köpa från Lidl då, men butiken finns inte i närheten så… det hade väl inte lönat sig ändå.
    Fast man kunde ju bett nån på jobbet som bor där ute, att tänka på när man börjar bygga igen.

    #1056662

    Lite skillnad är det allt.. men marginell

    Lidl´s kvarg Milbona innehåller
    protein: 12,2 g kolisar: 3,9 g och fett 0,2 g

    (arla´s kesella: 13g 3,5g 1g )

    Jag tycker milbona är godare! men det kanske har att göra med att jag sparar så mycket 😮
    I min mataffär kostar kesellan 11,90.. dubbelt så mycket milbona införskaffas för 7,99 :emo-thumb

    Christer Hammerin wrote:
    Är det någon skillnad i näringsinnehållet mellan märkena?
    #1056663

    Detta snack om fun light.

    #1056664

    Skillnaden är att fun-light inte innehåller något socker, vilket vanlig saft gör. Fun-light ger bara 1 kcal per 100 ml: Protein 0 g, Kolhydrat 0,2 g, varav Sockerarter 0 g, Fett 0 g.
    :emo-thumb

    #1056665

    om jag har f

    #1056666
    Salle wrote:
    om jag har förstått rätt så är kvarg långsam protein. eller har jag fel?

    Ja det är kasein, till skillnad från vassle som är snabbt.
    (rätta mig nån om jag har fel)

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 50 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.