Vad väger kokt pasta i förhållande till okokt?

Home Forums Kost och Näringslära Vad väger kokt pasta i förhållande till okokt?

  • This topic is empty.
Viewing 5 posts - 16 through 20 (of 20 total)
  • Author
    Posts
  • #925654
    diablo sueco wrote:
    Klicka på Body Magazine Forum, välj ett passande underforum, klicka på ny tråd och klart! :emo-thumb

    tackar:D

    #925655

    Fick svar av Axa igår.
    Det är ju dock märkligt att de inte kan skriva att näringsvärdet är för torr pasta så alla gröngölingar förstår detta…;)

    Hej Mathias !

    Tack för din e-post. Näringsvärdet deklareras alltid på torr pasta. När
    man kokar pastan tar den upp vatten och ökar i vikt. Viktökningen är
    beroende av hur länge du kokar pastan normalt ökar den 120 -150% i vikt
    efter kokning. Ökar man koktiden ännu mer ökar vattenupptagningen med ca
    10 % per minut. Vi beräknar 100 g okokt pasta till 1 portion. Väger man
    upp pastan och kokar den äter hela mängden vet man näringsvärdet exakt.
    Näringsvärdet klarar 2 tim varmhållning.
    I texten på förpackningen skriver vi 100g pasta kokad i vatten innehåller.

    Med vänlig hälsning/Best regards

    Lantmännen Axa
    Konsumentkontakt

    #925656

    Det är ju just texten ”100g pasta kokad i vatten innehåller” som inte stämmer. Det är texten på förpackningen, men siffrorna under gäller pastan innan den kokats.

    #925657

    Med andra ord om man räknar på stt intag av pasta så bör man väga pasta innan alternativt att man kan räkna ut hur pass mycket vatten som kokar in (detta måste kunna variera?)

    Gäller samma för t ex ris och potatis? Att man helst bör väga innan tillredning?

    #925658

    Räkna på okokt. Så enkelt:) Samma gäller med ris..

Viewing 5 posts - 16 through 20 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.