- This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Väga havregrynsgröt
Jag undrar om man ska väga innan det är tillagat eller efter när man kokat gröten med vatten? Kanske en dum fråga men men …
Om du vill ta reda på energiinnehållet så ska du väga det innan vatten tillsätts eftersom att vatten inte innehåller någon energi.
Men vill du väga havregrynsgröten så ska du ju självklart väga gröten
det är energiinnehållet jag ville veta, tack för hjälpen.
Väg havregrynen innan tillagning. Näringsvärdet brukar stå på tillhörande påse.
MVH
har säkert varit uppe tidigare men av någon anledning verkar jag inte kunna ta in det
Exempel:
Jag steker 400g Alaska Pollock, som väger 300g efter stekningen.
ska jag räkna på 400g eller 300g? dvs innan stekning efter stekning.
(antar att det är innan, men it feels weird!)
Man väger och räknar all mat innan tillagning.
Då tar vi det igen:
Näringsvärdet gäller ALLTID ALLTID ALLTID för tillståndet som varan befinner sig i när du köper den.
även om det tar emot som fan
Du får ju väga efter tillagning om du vill, men då får du ju slå upp t.ex. näringsvärdet för stekt kyckling (som har högre näringsinnehåll eftersom kycklinge tappar vatten under stekning.)
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY