- This topic is empty.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › var tar % i mat vägen?
hej satt hemma och funderade på en fråga. Om man tar tex kyckling som vi säger innehåller 20 % protein 20% vatten. Ja då ha vi en sammansättning av 40% men var har vi dom resterande?
Konstiga siffror det där. Den innehåller väl främst vatten, sedan protein och därefter lite
fett. Samt en drös med mineralämnen.
Edit: här har du allt den innehåller…
[http://www7.slv.se/Naringssok/Naringsamnen.aspx?LivsmedelsId=1164 http://www7.slv.se/Naringssok/Naringsamnen.aspx?LivsmedelsId=1164%5D
Kyckling innehåller inte 20% vatten, där är svaret på din fråga. Den kanske innehåller 20% insprutat vatten, men där är också en stor mängd naturligt förekommande vatten. Kroppen består till största delen av vatten, oavsett om man är människa eller kyckling.
Har du handlat fulfilé på Lidl nu jeppe? jag har riktigt kycklingfilé till niceprice till dig hemma. bara å höra av dig.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY