Home › Forums › Kost och Näringslära › Vassle på vilodagar?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
18 juli, 2010 at 15:53 #466708Anonym anvandareMemberKing Grub wrote:Förhoppningsvis är inte alla antaganden vi gör på forum i dag exakt samma saker som kommer att skrivas om 6-10 år till heller.
Vore det inte bättre om vi nu genast fann vägen till optimalt byggande?
18 juli, 2010 at 16:00 #466709Anonym anvandareMemberRikardJansson wrote:Vore det inte bättre om vi nu genast fann vägen till optimalt byggande?Den finns enligt ganska många i och för sig. Konstigt nog brukar de personerna som propagerar för det optimala alltid skilja sig kraftigt från varandra och sällan är det bevisat.
18 juli, 2010 at 16:06 #466710Anonym anvandareMemberNär det gäller just insulin har fakta ändrat sig fullständigt. Då ansågs det som fakta att insulin är det mest anabola, muskeluppbyggande hormonet. Nu vet man att insulin inte är muskeluppbyggande överhuvudtaget. Från ytterlighet till ytterlighet.
18 juli, 2010 at 18:17 #466711Anonym anvandareMemberKing Grub wrote:Är det något av mjölkproteinerna som är kopplade till negativa metabola konsekvenser, är det kasein (diabetes, t ex).Hur sker detta? Från många håll hör man annars att just det proteinet är bättre än vassle, ur ett helhetsperspektiv?!?
18 juli, 2010 at 18:32 #466712Anonym anvandareMemberVad gäller diabetes är det främst mjölk från våra skandinaviska kor som verkar ha den påverkan.
Quote:Milk from dairy cows has long provided a high quality source of protein and selected micronutrients such as calcium to most populations. Recently, a relationship between disease risk and consumption of a specific bovine ss-casein fraction either A1 or A2 genetic variants has been identified. Populations, which consume milk containing high levels of ss-casein A2 variant, have a lower incidence of cardiovascular disease and type 1 diabetes. Furthermore, consumption of milk with the A2 variant may be associated with less severe symptoms of autism and schizophrenia.Crit Rev Food Sci Nutr. 2006;46(1):93-100.
Quote:Cow’s milk consumption in infancy is not related to IDDM in Iceland. The lower fraction of A1 and B beta-caseins in Icelandic cow’s milk may explain why there is a lower incidence of IDDM in Iceland than in Scandinavia.Pediatrics. 2000 Oct;106(4):719-24.
[http://content.karger.com/produktedb/produkte.asp?typ=fulltext&file=ANM2006050003177]
Vassle är också mer fettförbrännande än kasein, åtminstone i djurförsök, och förbättrar insulinkänsligheten jämfört med motsvarande mängd kött. Kasein är ett mer fettinlagrande protein än vassle, trots vasslets större insulinfrisättande egenskaper, i och med en större aktivitet av hepatiska lipogena enzymer, glukos-6-fosfatdehydrogenas, adenosintrifosfatcitratlyas, acetylkoenzym A karboxylas och FASN
Vassle är också muskeluppbyggande, vilket inte kasein är.
18 juli, 2010 at 23:06 #466713Anonym anvandareMemberKing Grub wrote:Vassle är också muskeluppbyggande, vilket inte kasein är.Om kasein inte är muskeluppbyggande finns det då nån anledning att använda det alls ?
18 juli, 2010 at 23:51 #466714Anonym anvandareMemberforte wrote:Om kasein inte är muskeluppbyggande finns det då nån anledning att använda det alls ?Håller dina aminosyror i balans under en längre tid (Det jag fått lära mig iaf) är en sak som är bra med det
19 juli, 2010 at 06:57 #466715Anonym anvandareMemberKasein (och alla andra vanliga proteiner) kan givetvis användas i den vanliga pågående muskeluppbyggnaden. Med muskeluppbyggande, att ”stimulera proteinsyntesen”, menas att uppreglera den över normala nivåer. Det gör bara snabbt protein, dvs vassleprotein. Till viss mån sojaisolat, men inte lika mycket, och vältuggat rött kött. Övrigt matprotein är långsamt. Ser man bara på ett enstaka proteinintag utan att ta hänsyn till andra måltider före eller efter, ger långsamt protein bättre proteinbalans hos unga.
19 juli, 2010 at 07:37 #466716Anonym anvandareMemberAllan wrote:Hur sker detta? Från många håll hör man annars att just det proteinet är bättre än vassle, ur ett helhetsperspektiv?!?Det har jag aldrig hört faktiskt. Jag har bara hört att negativa effekter av lång tids konsumtion av mjölkprotein tillskrivits just kaseinet.
Samma sak med cancerrisker. Jag tror för egen del inte att kalciumintaget är den främsta faktorn där utan höga nivåer av IGF-1 som stiger vid intag av kasein.
19 juli, 2010 at 11:09 #466717Anonym anvandareMemberSnor tråden lite om det är okej, är det så att i vanlig mat så finns kasseinprotein eller är det delat? Vad innehåller tex ägg? , har sökt på detta men hitta tyvärr inget.
19 juli, 2010 at 11:11 #466718Anonym anvandareMemberVassle är ett bra protein att boosta proteinsyntesen mellan måltiderna. Det är också fettförbrännande. Om det nu spelar någon roll. Vissa menar ju på att en viktuppgång baserad på stort intag av mejeriprodukter kan leda till mindre fettinlagring, pga kalcium?
19 juli, 2010 at 11:12 #466719Anonym anvandareMemberIstolig wrote:Snor tråden lite om det är okej, är det så att i vanlig mat så finns kasseinprotein eller är det delat? Vad innehåller tex ägg? , har sökt på detta men hitta tyvärr inget.Ägg är bland det mest långsamma protein som finns. Ägg innehåller inte kasein protein, det innehåller äggprotein. Kasein finns bara i mejeriprodukter.
19 juli, 2010 at 14:03 #466720Anonym anvandareMemberIstolig wrote:Snor tråden lite om det är okej, är det så att i vanlig mat så finns kasseinprotein eller är det delat? Vad innehåller tex ägg? , har sökt på detta men hitta tyvärr inget.Vassle och kasein finns i mjölk. Äggets främsta proteinfraktion är ovalbumin.
19 juli, 2010 at 14:33 #466721Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Det har jag aldrig hört faktiskt. Jag har bara hört att negativa effekter av lång tids konsumtion av mjölkprotein tillskrivits just kaseinet.Samma sak med cancerrisker. Jag tror för egen del inte att kalciumintaget är den främsta faktorn där utan höga nivåer av IGF-1 som stiger vid intag av kasein.
Argh! Så jag ska lägga av med min kvällsvana med Keso/cashewnötter?
19 juli, 2010 at 14:39 #466722Anonym anvandareMemberHägar the Horrible wrote:Argh! Så jag ska lägga av med min kvällsvana med Keso/cashewnötter?Nej varför skulle du det?
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.