Ägg i gröt?

Home Forums Matlagning och Recept Ägg i gröt?

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 32 total)
  • Author
    Posts
  • #826077

    Jag har fått hjälp med ett matschema och i det står de att jag ska äta gröt samt sex ägg varav 2 gulor. Jag sett att en del blandar äggen i gröten men hur gör ni detta för att det inte ska kännas som ”snor” när man äter :)

    Kanske borde postat denna tråd i en annan forumavdelning… mod kan flytta om dom vill

    #83991
    #826078

    Jag har inte provat men har hört om sånna som vispar upp äggvitan och sedan blandar i den i gröten när man precis har tagit av den från plattan.

    #826079

    Jag brukar koka min gröt med äggvita i, tills det stelnat, men då har jag bara 2 äggvitor i min.. Funkar för mig iaf.. Lycka till

    #826080

    Jo 2 äggvitor är nog enklare att ”gömma” hehe

    #826081
    maqe wrote:
    Jag sett att en del blandar äggen i gröten men hur gör ni detta för att det inte ska kännas som ”snor” när man äter :)

    Du vet ägg stelnar när du värmer dom.;) När man kläcker i äggen är det ju en slemmig röra men det blir kanonbra sen när det stelnar till, då blir det en matigare grötkonsistens på nåt sätt. Asgott!:up:

    #826082
    Charlotte_ wrote:
    Jag brukar koka min gröt med äggvita i, tills det stelnat, men då har jag bara 2 äggvitor i min.. Funkar för mig iaf.. Lycka till

    Hur smakar det? Jag har tänkt testa göra det flera gånger men det låter inte gott alltså..:D

    #826083
    Eddie Vedder wrote:
    Du vet ägg stelnar när du värmer dom.;) När man kläcker i äggen är det ju en slemmig röra men det blir kanonbra sen när det stelnar till, då blir det en matigare grötkonsistens på nåt sätt. Asgott!:up:

    hehe jo det vet jag, provade första att koka med äggen i men det blev ingen höjdare tycker jag sen provade jag att köra gröten i micron och ha i efteråt men då blev det lite snorigt :D

    #826084

    Jag har alltid mycket kanel och kardemumma i så jag ska inte påstå att jag brukar känna smaken. men du kan ju alltid byta ut äggen mot proteinpulver och ha bredvid eller på gröten.. Det är väl inte meningen att du ska följa det där schemat slaviskt

    #826085
    maqe wrote:
    hehe jo det vet jag, provade första att koka med äggen i men det blev ingen höjdare tycker jag sen provade jag att köra gröten i micron och ha i efteråt men då blev det lite snorigt :D

    då har du micrat för lite…micra tills vitan stelnat och är vit!

    #826086

    det smakar nasty som fan men det går bra att blanda ner i gröten. Blanda ner vitan medans du kokar gröten så den stelnar. Förstår dock inte vad det är för fel med att äta äggen vid sidan som vanligt…

    #826087

    Kanske Coleman kan svara på denna frågan ? ;)

    #826088

    Rörde du om hela tiden när du kokade? (Det måste man göra, annars blir det ju bara klumpar av ägg i gröten, vilket jag kan tänka mig smakar och ser mindre aptitligt ut…)

    #826089

    Jag provade att köra gröten i micron idag med 3 ägg i vara av en gula och det var inte så illa att äta med lite kanel. Kanske blir bättre om man kokar gröten…

    #826090
    nicke wrote:
    Kanske Coleman kan svara på denna frågan ? ;)

    ja det är säkert äggen i gröten som är hans hemlighet ;)

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 32 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.