Home › Forums › Matlagning och Recept › Ägg i gröt?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
9 mars, 2007 at 18:07 #826077Anonym anvandareMember
Jag har fått hjälp med ett matschema och i det står de att jag ska äta gröt samt sex ägg varav 2 gulor. Jag sett att en del blandar äggen i gröten men hur gör ni detta för att det inte ska kännas som ”snor” när man äter
Kanske borde postat denna tråd i en annan forumavdelning… mod kan flytta om dom vill
9 mars, 2007 at 18:07 #83991Anonym anvandareMember9 mars, 2007 at 18:46 #826078Anonym anvandareMemberJag har inte provat men har hört om sånna som vispar upp äggvitan och sedan blandar i den i gröten när man precis har tagit av den från plattan.
9 mars, 2007 at 18:54 #826079Anonym anvandareMemberJag brukar koka min gröt med äggvita i, tills det stelnat, men då har jag bara 2 äggvitor i min.. Funkar för mig iaf.. Lycka till
9 mars, 2007 at 19:08 #826080Anonym anvandareMemberJo 2 äggvitor är nog enklare att ”gömma” hehe
9 mars, 2007 at 19:09 #826081Anonym anvandareMembermaqe wrote:Jag sett att en del blandar äggen i gröten men hur gör ni detta för att det inte ska kännas som ”snor” när man äterDu vet ägg stelnar när du värmer dom. När man kläcker i äggen är det ju en slemmig röra men det blir kanonbra sen när det stelnar till, då blir det en matigare grötkonsistens på nåt sätt. Asgott!:up:
9 mars, 2007 at 19:09 #826082Anonym anvandareMemberCharlotte_ wrote:Jag brukar koka min gröt med äggvita i, tills det stelnat, men då har jag bara 2 äggvitor i min.. Funkar för mig iaf.. Lycka tillHur smakar det? Jag har tänkt testa göra det flera gånger men det låter inte gott alltså..
9 mars, 2007 at 19:17 #826083Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Du vet ägg stelnar när du värmer dom. När man kläcker i äggen är det ju en slemmig röra men det blir kanonbra sen när det stelnar till, då blir det en matigare grötkonsistens på nåt sätt. Asgott!:up:hehe jo det vet jag, provade första att koka med äggen i men det blev ingen höjdare tycker jag sen provade jag att köra gröten i micron och ha i efteråt men då blev det lite snorigt
9 mars, 2007 at 21:24 #826084Anonym anvandareMemberJag har alltid mycket kanel och kardemumma i så jag ska inte påstå att jag brukar känna smaken. men du kan ju alltid byta ut äggen mot proteinpulver och ha bredvid eller på gröten.. Det är väl inte meningen att du ska följa det där schemat slaviskt
9 mars, 2007 at 21:30 #826085Anonym anvandareMembermaqe wrote:hehe jo det vet jag, provade första att koka med äggen i men det blev ingen höjdare tycker jag sen provade jag att köra gröten i micron och ha i efteråt men då blev det lite snorigtdå har du micrat för lite…micra tills vitan stelnat och är vit!
10 mars, 2007 at 13:37 #826086Anonym anvandareMemberdet smakar nasty som fan men det går bra att blanda ner i gröten. Blanda ner vitan medans du kokar gröten så den stelnar. Förstår dock inte vad det är för fel med att äta äggen vid sidan som vanligt…
11 mars, 2007 at 11:21 #826087Anonym anvandareMemberKanske Coleman kan svara på denna frågan ?
11 mars, 2007 at 13:15 #826088Anonym anvandareMemberRörde du om hela tiden när du kokade? (Det måste man göra, annars blir det ju bara klumpar av ägg i gröten, vilket jag kan tänka mig smakar och ser mindre aptitligt ut…)
11 mars, 2007 at 14:53 #826089Anonym anvandareMemberJag provade att köra gröten i micron idag med 3 ägg i vara av en gula och det var inte så illa att äta med lite kanel. Kanske blir bättre om man kokar gröten…
11 mars, 2007 at 16:12 #826090Anonym anvandareMembernicke wrote:Kanske Coleman kan svara på denna frågan ?ja det är säkert äggen i gröten som är hans hemlighet
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.