Ägg i gröt?

Home Forums Matlagning och Recept Ägg i gröt?

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 32 total)
  • Author
    Posts
  • #826091
    falloutboy wrote:
    ja det är säkert äggen i gröten som är hans hemlighet ;)

    Nej, det är det inte men i hans näst senaste film (Cost Of Redemtion)
    så micrar han havregröt samt steker till en satans massa äggvita och
    sen blandar han ihop dessa i en skål.

    Trådskaparen undrade hur man blandade gröt med ägg utan att det
    skulle smaka snor -> Fråga Coleman ;)

    #826092

    Släng i ett par redan omrörda ägg i mannagrynsgröten, lite vanilj till, svårt att få tag på i Sverige men vanillinsocker då eller vad det heter, i värsta fall. Lite för amerikanskt för svenskar kanske. Och nej, separera inte äggvita, äggula. Funkar inte för mig i alla fall, ha, ha men vaddå, ge mig ett proffskontrakt så snackar vi kanske.

    #826093
    nicke wrote:
    Nej, det är det inte men i hans näst senaste film (Cost Of Redemtion)
    så micrar han havregröt samt steker till en satans massa äggvita och
    sen blandar han ihop dessa i en skål.

    Trådskaparen undrade hur man blandade gröt med ägg utan att det
    skulle smaka snor -> Fråga Coleman ;)

    du tänkte så ja…. :)

    #826094

    föreslår att du gör en omelett el äggröra och äter till gröten istället.Ägg igröt låter inget vidare.

    #826095

    Så här gör jag:
    gulan/gulorna låter jag koka med i grötkastrullen hela tiden. Vitorna vispar jag till hårt skum vid sidan av, och vänder ner dem när gröten nästan är färdigkokt. Sen låter jag det hela stå kvar på spisen en stund så det fluffar upp sej till ett jättelass. Supergott!!! Allra helst med lite sylt och sojadryck på.

    #826096

    Ta grynen i en skål/byta slå i äggen,,häll över vatten så det knappt täcker grynen,, in i micron 3-4 min,, så funkar det..
    Har alltid kokat min gröt, men märker attt micron blir minst lika bra..

    #826097
    Beyond Strength wrote:
    Jag kör Coleman-style;

    4. En ostskiva på

    nu börjar det bli riktigt nasty här…. :(

    #826098

    Micra gröten som vanligt.
    Ta ur äggvitan ur äggen och vispa till en fluffigt skum, och blanda sen ner detta i gröten när du har micrat färdigt.

    Alla verkar göra det så avancerat! :)

    #826099
    Beyond Strength wrote:
    Jag kör Coleman-style;

    1. Steker äggen
    2. Micrar gröten
    3. Blandar det hela i en stor skål
    4. En ostskiva på

    Vad kör du för gröt då? Majsgröt som Coleman?

    #826100
    Beyond Strength wrote:
    Självklart kör jag samma märke och gröt som Mr. Coleman. 😮 :nod

    Kollade faktiskt efter majsgröt på ICA Maxi för ett par veckor sen, antingen var jag blind eller så fanns det inte. Vart kan man hitta det och vad står det att det heter här i Sverige och tillverkare? Gritz vet man ju från Coleman videos. Majsgröt borde vara ett bättre alternativ än risgrynsgröt då jag är glutenallergiker och inte får äta Havregrynsgröt :(

    #826101

    Tacksamt om någon vill vara snäll och svara på min fråga också.

    #826102

    Polenta framställs av majs och det kan du koka gröt på. Finns på Ica.

    #826103

    1 dl gröt , 2dl vatten knäcker i 2 ägg pajjar gulan , in i micron . Sen på med allaround krydda :P

    #826104

    Majsgröt= mkt äckligt

    #826105

    Varför blanda det? liksom. okej att ”Det blandas ändå i magen” men då ser man inte hur det ser ut.
    Stek äggen och släng på en macka eller gör en schysst äggröra eller en omelett med kassler och svamp? :P

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 32 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.