Home › Forums › Matlagning och Recept › Bästa gröten
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
29 december, 2005 at 07:11 #516848Anonym anvandareMembersnusan wrote:Sara – det lät gott!! Jag brukar ha saffran i riset, men ska allt testa i gröten oxå!
Ja, det tycker jag du ska testa. Saffran är gott i det mesta Tur att jag köpte på mig ett gäng påsar när Ö&B sålde för 5 kr/påsen :emo-thumb
29 december, 2005 at 16:01 #516849Anonym anvandareMemberEn god gört som ingen nämnt är mannagryns gröt. Väldigt gott speciellt med ägg och russin/fikon. Det bästa är ju att mannagyn och ägg i kombination förhöjer proteinvärdet.
29 december, 2005 at 16:41 #516850Anonym anvandareMemberOlof_R wrote:En god gört som ingen nämnt är mannagryns gröt. Väldigt gott speciellt med ägg och russin/fikon. Det bästa är ju att mannagyn och ägg i kombination förhöjer proteinvärdet.Visst den är supergod men det är inte mycket till innehåll, nog därför ingen nämnt den
29 december, 2005 at 21:57 #516851Anonym anvandareMembernja mannagrynsgröt gjord av durumvete finner du väl ändå inte innehållslös?
29 december, 2005 at 23:18 #516852Anonym anvandareMemberOlof_R wrote:nja mannagrynsgröt gjord av durumvete finner du väl ändå inte innehållslös?nä då men mängden mannagryn man använder, kommer inte ihåg hur man blandar nu men har för mig att det går åt väldigt lite pulver till en hygglig portion gröt
10 januari, 2006 at 21:40 #516853Anonym anvandareMemberSåhär ser min gröt ut mycket god:
1 dl havregryn (fiberberikade gyllenhammars)
1 msk veteklie
2,5 dl vatten (kan ersättas med minimjölk)
1 dl bärbör man byta ut veteklin mot linnfrö kanske?
12 januari, 2006 at 17:34 #516854Anonym anvandareMemberMannagrynsgröt är gott:) Äter det på lördagar.
Annars blir det havregrynsgröt med kanel och honung eller kanel och russin, och lite mjölk. Såg att någon frågade om sötningsmedel, jag använder flytande Suketter… gott och lätt att blanda.14 januari, 2006 at 16:48 #516855Anonym anvandareMemberscottcurl wrote:Hur bra som helst med alla dessa grötalternativ.:emo-thumb
Någon som kan förklara vad Avoreris och milbona är?Avorioris är ett kortkornigt ris från Italien, hur gott som helst till risotto. Milbona är en kvarg-märke som Lidl säljer i Sverige (Kesella är Arlas dyrare motsvarighet). :up:
16 januari, 2006 at 10:36 #516856Anonym anvandareMemberscottcurl wrote:Hur bra som helst med alla dessa grötalternativ.:emo-thumb
Någon som kan förklara vad Avoreris och milbona är?Avorioris är råris som är polerat halvvägs till vitt ris.
YNGVE
5 mars, 2006 at 01:41 #516857Anonym anvandareMembermin gröt är i simplaste laget… 1 dl havregryn, 2 dl vatten, 1:45 i micron och sedan lite mjölk på går ner på under minuten så det spelar ingen större roll hur det smakar haha
5 mars, 2006 at 10:22 #516858Anonym anvandareMemberJag brukar koka min gröt på 2 dl fiberhavregryn och drygt 4 dl mini mjölk samt lite salt. Kokar aldrig gröten med vatten då det blir betydligt godare med mjölk…:emo-thumb
5 mars, 2006 at 11:24 #516859Anonym anvandareMembervarje morgon:
2dl havregryn
1dl russin
2msk linfrön
2msk solrosfrönnäring:
622kcal
20gr fett
89gr kolhydrater
21gr protein
23gr fiberSen så mjölk till det så täcker det alla mina behov
Ifs så tar jag gärna en proteindrink innan.
Frukkosten brukar landa på ~1000-1200kcal innan jag åker till jobbet.6 mars, 2006 at 08:24 #516860Anonym anvandareMemberTack alla ni som delar med er av grötrecept! Eftersom det mest är havregrynsgröt ni har recept på kan jag bidra med ett på bovete:
På kvällen: Ta en halvliter vatten och lägg en halv dl russin, ett katrinplommon och en torkad aprikos i blöt. (klipp katrinplommonet och aprikosen i små bitar).
På morgonen är det bara att hälla i en dl krossat bovete och 1/4 dl linfrön samt lite salt och koka i 3-5 min, tills önskad konsistens uppnåtts
Blir två tallrikar gröt, servera med lite banan och mjölk!
6 augusti, 2006 at 23:38 #516861Anonym anvandareMemberCurry havregrynsgröt:
2 dl fiberhavregryn
1 banan (skivas eller mosas)
Rejält med Curry
4 dl vatten
Micra i 3 min full effektBlanda sen i 1 tonfiskburk, lite vetegroddar och linfö.
Tärna i 1 äpple och häll över 4 dl mild lättyoghurt :emo-thumb7 augusti, 2006 at 01:10 #516862Anonym anvandareMemberSkogshuggarn wrote:Curry havregrynsgröt:2 dl fiberhavregryn
1 banan (skivas eller mosas)
Rejält med Curry
4 dl vatten
Micra i 3 min full effektBlanda sen i 1 tonfiskburk, lite vetegroddar och linfö.
Tärna i 1 äpple och häll över 4 dl mild lättyoghurt :emo-thumbDet var nog det äckligaste jag någonsin hört Men måste fan testa bara för det!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.