Home › Forums › Matlagning och Recept › Bästa gröten
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
7 augusti, 2006 at 09:20 #516863Anonym anvandareMember
det här ju i och för sig en gammal tråd, men jag kan inte se att jag bidragit med mitt recept tidigare. here goes:
1 dl havregryn
2 dl vatten
saltmicra i ca 2min på full effekt
veva i:
1 st mosad banan (gul-grön)
1 msk linfrönhäll på:
yoghurt, jag föredrar Yoggi Lätt & Lättsockradmmmmmmmm………………… :up:
7 augusti, 2006 at 15:22 #516864Anonym anvandareMemberjag kan rekommendera råggrynsgröt med persika i, krydda med lite kardemumma o mycket kanel
7 augusti, 2006 at 22:23 #516865Anonym anvandareMemberHär är min dundergröt, som jag tar efter träningen istället för en gainer. I.o.m. att man blandar linser med sädesslag, får man nästan lika hög proteinkvalité som vassle, samt högre proteinhalt än ordinär gröt:
Blanda 1 kg röda linser med 500g vardera av råg, vete och havrekross, samt korngryn. Tag 100 g av blandningen och koka tillsammans med 1 tsk solrosfrön, 4 st klippta torkade aprikoser, 1 krm havssalt och 4,5 dl vatten i 20 minuter, rör därefter i 1 krm linfröolja. Lägg direkt i en plastbunke och vira in i gymhandduken, så håller sig gröten varm i ca 2 timmar. Ta med vatten att dricka till, mjölk är för kalvar. Lägg en sked i en 1l plastpåse, så har du nå´t att lägga skeden i när du ätit.
YNGVE
8 augusti, 2006 at 11:31 #516866Anonym anvandareMember125ml fiberberikad havregryn, 1msk linfrön, 1msk Äpplemos:D
8 augusti, 2006 at 19:00 #516867Anonym anvandareMemberYTS wrote:Här är min dundergröt, som jag tar efter träningen istället för en gainer. I.o.m. att man blandar linser med sädesslag, får man nästan lika hög proteinkvalité som vassle, samt högre proteinhalt än ordinär gröt:Lägg direkt i en plastbunke och vira in i gymhandduken, så håller sig gröten varm i ca 2 timmar.
YNGVE
Kollade igår och efter 2h i handduken, höll gröten 52 grader.
YNGVE
14 augusti, 2006 at 20:07 #516868Anonym anvandareMemberJag kokar vanlig havregrynsgröt.
Sen tar jag shakern, skakar typ en dl lättmjölk extremt i shakern i typ en minut (bra för då vaknar man också på morgonen:) ). Så blir det välldigt skummigt och gräddigt.
Sen en liten klick äpplemos och så kanel.16 augusti, 2006 at 10:18 #516869Anonym anvandareMemberJag kör på:
2dl fiberberikade havregryn
1dl äckligt proteinpulver (fick det av en polare som inte kunde äta det, han hade i sin tur fått det av en polare som inte kunde äta det. Men i gröten funkar det)
En dryg matsked linfrön
4,5dl vatten
Kokar under omrörning i 3min. sedan äter jag det med mjölk och sötar med russin. En fin start på dagen.16 augusti, 2006 at 11:53 #516870Anonym anvandareMemberMin favvogröt; 1.5 dl havregryn/rågflingor + 3dl vatten
Vispa 2 äggvitor, tills önskat fluff=)
Koka gröten, sista minuten vänd ner äggvitorna. Gröten blir fluffigare, mkt godare och mättar bättre.
Själv blandar jag i lite fun light och äter ed mjölk till, men det går naturligtvis att köra med sylt eller nått annat.16 augusti, 2006 at 12:07 #516871Anonym anvandareMemberNina Lätt wrote:2 msk linfrönJag hade suttit på toa i en hel vecka.
16 augusti, 2006 at 20:35 #516872Anonym anvandareMemberSkogshuggarn wrote:Curry havregrynsgröt:2 dl fiberhavregryn
1 banan (skivas eller mosas)
Rejält med Curry
4 dl vatten
Micra i 3 min full effektBlanda sen i 1 tonfiskburk, lite vetegroddar och linfö.
Tärna i 1 äpple och häll över 4 dl mild lättyoghurt :emo-thumbLåter faktiskt gott…jag kör själv gröt+tonfisk ibland
31 augusti, 2006 at 22:09 #516873Anonym anvandareMemberÄr det ingen som kör gröten i micron?
1 september, 2006 at 03:08 #516874Anonym anvandareMembermyggaan wrote:Är det ingen som kör gröten i micron?Jag gör, men har av en konstig anledning börjat mått illa av de nu (psykiskt kanse?) så nu ska jag blanda i nåt mer så de blir godare.
1 september, 2006 at 14:48 #516875Anonym anvandareMemberjag gjorde så här imorse…
mixa 2-3 skalade och urkärnade äpplen, lite flytande honung, kanel och en skvätt vatten med en mixerstav. blanda ner i gröten och rör runt. finfint
1 september, 2006 at 16:01 #516876Anonym anvandareMemberfalloutboy wrote:jag gjorde så här imorse…mixa 2-3 skalade och urkärnade äpplen, lite flytande honung, kanel och en skvätt vatten med en mixerstav. blanda ner i gröten och rör runt. finfint
det där ska jag prova någon gång .
Ta en bild nästa gång
1 september, 2006 at 16:04 #516877Anonym anvandareMemberVanessa Frykman wrote:det där ska jag prova någon gång .Ta en bild nästa gång
var inte så mycket att se. det blev brunt….
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.