Beef jerky på 7 timmar.

Home Forums Matlagning och Recept Beef jerky på 7 timmar.

  • This topic is empty.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #77197
    #647053

    Jao.

    Efter att ha läst tråden om torkat kött så blev jag inspirerad att prova att torka själv. Allt efter Dawgs fina beskrivning.

    Eftersom jag inte visste hur resultatet skulle bli använde jag idag bara 200g innanlår av nöt av icke svenskt ursprung :yikes:

    [img=http://pix.nofrag.com/7/4/c/76b2bfa35263e4769a4901e107637.jpg]Jag saltade köttet (och det räckte som krydda) la det på lite galler och in i ungen på ca 70 grader.[img=http://pix.nofrag.com/a/6/1/5d6c1c2f7b9325e3562c1adc4c830.jpg]Sen satte jag timern på en evighet.

    Under tiden jag väntade så åt jag massa andra roliga grejjer.
    Bla majskrokar och dip gjord på milbona, tacosås, salt, oregano och parmesan ost.[img=http://pix.nofrag.com/0/1/f/78c2bed130aabc9f86787a85e72d5.jpg]Dipen landade på runt 100kcal typ (mestadels protein) och majskrokarna ligger på 390 för 100g och hela påsen innehöll bara 90g och räcker ett jävla tag.
    Hittade dem på Maxi.

    #647054

    Sju timmar, ett spinningpass och en massa mat senare så var köttet klart.

    Så här blev det och det smakade jävligt gott.
    Viktförlusten var 50% man får ju räkna om lite där på innehållet om man orkar.
    Mycket protein och lita annat är det i varjefall

    [img=http://pix.nofrag.com/b/c/f/2fe8d909faac2b3deff1904dcdd7b.jpg][img=http://pix.nofrag.com/d/6/7/4ddda14079070db1adad61cebe96c.jpg]

    #647055

    Riktigt gott blev det och verkligen skönt att ha lite tuggmotstånd =)
    Kommer göra om detta fasst med lite mer kött åt gången.

    Det är inte försvarbart att boka upp ungen i 7 timmar för 100g torkat kött.

    :emo-thumb för torkat kött.

    #647056

    För er som inte orkar leta upp det själva

    Energi: 109 kcal
    PROT 21,7 g
    KOLH 0,0 g
    FETT 2,4 g

    Detta är för rå vara. Så för färdigtorkat (om det tappar 50%av vikten som i mitt fall ) så blir det istället

    Energi 218kcal
    Protein 43,4g
    Kolhydrater 0g
    Fett 4,8 g

    #647057

    Glömde nämna att ungsluckan skall stå lite på glänt.

    #647058

    fan va nice! :D Ser gott ut dedär Samir!

    #647059

    Jag har aldrig haft vidare lätt för Beef Jerky men kanske ska prova att göra det själv, då blir det ju oftast som man själv vill.:| Tack för tipsen:pop:

    #647060

    Nu blev man ju bara hungrig ”igen”

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.