Home › Forums › Matlagning och Recept › Beef jerky på 7 timmar.
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
26 december, 2007 at 23:56 #77197Anonym anvandareMember26 december, 2007 at 23:56 #647053Anonym anvandareMember
Jao.
Efter att ha läst tråden om torkat kött så blev jag inspirerad att prova att torka själv. Allt efter Dawgs fina beskrivning.
Eftersom jag inte visste hur resultatet skulle bli använde jag idag bara 200g innanlår av nöt av icke svenskt ursprung :yikes:
[img=http://pix.nofrag.com/7/4/c/76b2bfa35263e4769a4901e107637.jpg]Jag saltade köttet (och det räckte som krydda) la det på lite galler och in i ungen på ca 70 grader.[img=http://pix.nofrag.com/a/6/1/5d6c1c2f7b9325e3562c1adc4c830.jpg]Sen satte jag timern på en evighet.
Under tiden jag väntade så åt jag massa andra roliga grejjer.
Bla majskrokar och dip gjord på milbona, tacosås, salt, oregano och parmesan ost.[img=http://pix.nofrag.com/0/1/f/78c2bed130aabc9f86787a85e72d5.jpg]Dipen landade på runt 100kcal typ (mestadels protein) och majskrokarna ligger på 390 för 100g och hela påsen innehöll bara 90g och räcker ett jävla tag.
Hittade dem på Maxi.27 december, 2007 at 00:01 #647054Anonym anvandareMemberSju timmar, ett spinningpass och en massa mat senare så var köttet klart.
Så här blev det och det smakade jävligt gott.
Viktförlusten var 50% man får ju räkna om lite där på innehållet om man orkar.
Mycket protein och lita annat är det i varjefall[img=http://pix.nofrag.com/b/c/f/2fe8d909faac2b3deff1904dcdd7b.jpg][img=http://pix.nofrag.com/d/6/7/4ddda14079070db1adad61cebe96c.jpg]
27 december, 2007 at 00:03 #647055Anonym anvandareMemberRiktigt gott blev det och verkligen skönt att ha lite tuggmotstånd
Kommer göra om detta fasst med lite mer kött åt gången.Det är inte försvarbart att boka upp ungen i 7 timmar för 100g torkat kött.
:emo-thumb för torkat kött.
27 december, 2007 at 00:36 #647056Anonym anvandareMemberFör er som inte orkar leta upp det själva
Energi: 109 kcal
PROT 21,7 g
KOLH 0,0 g
FETT 2,4 gDetta är för rå vara. Så för färdigtorkat (om det tappar 50%av vikten som i mitt fall ) så blir det istället
Energi 218kcal
Protein 43,4g
Kolhydrater 0g
Fett 4,8 g27 december, 2007 at 00:57 #647057Anonym anvandareMemberGlömde nämna att ungsluckan skall stå lite på glänt.
27 december, 2007 at 03:52 #647058Anonym anvandareMemberfan va nice! Ser gott ut dedär Samir!
27 december, 2007 at 11:10 #647059Anonym anvandareMemberJag har aldrig haft vidare lätt för Beef Jerky men kanske ska prova att göra det själv, då blir det ju oftast som man själv vill. Tack för tipsen:pop:
27 december, 2007 at 14:00 #647060Anonym anvandareMemberNu blev man ju bara hungrig ”igen”
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.