Home › Forums › Matlagning och Recept › Billigaste kycklingen ?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
14 april, 2008 at 19:37 #73211Anonym anvandareMember14 april, 2008 at 19:37 #581732Anonym anvandareMember
Hej jag undrar vilken kyckling file som är den billigaste förfållande till proteinet.
Ikea maxi har ca 18 g, per 100 g. Den kostar.ca 45 kr
På liden får man 20 g protein för ca 50-60 tror jag
Den bästa kycklingen är den för 23 gram tror jag då är priset ca 70 kr
Någon som vet någon billigare och bättre ?
14 april, 2008 at 19:49 #581733Anonym anvandareMemberHaha! Alltid någon som tar det ett snäpp längre.
14 april, 2008 at 19:56 #581734Anonym anvandareMemberhaha jag har räknat ut hur mycket 1 gram protein kostar på varje ställe.För en krona får du 2,5 gram, 2,75 gram eller 3,04 gram. Så det blir ju en skillnad. Därför är den dyrste den bästa för ca 70 kr, du får du 23 g dvs 3g per krona
25 april, 2008 at 13:54 #581735Anonym anvandareMemberDe med lägre proteinhalt innehåller mycket mer vatten och smakar gummi. Riktigt äckliga!
Jag köper bara kyckling som innehåller minst 90% kött (det står på baksidan av förpackningen). Brukar passa på när det är extrapris på guldfågeln eller kronfågel. Annars är willys egen också bra.
25 april, 2008 at 14:30 #581736Anonym anvandareMemberBrukar köpa Euroshoppers kycklingfilé, billig, 20g protein och mycket god!
Kycklingfilè utan vatten blir för torr efter tillagning, inte lika saftig och god.Så mycket vatten innehåller några märken fryst kycklingfilé:
30 % Eldorado, Julles
20 % Euroshopper, Kajsas
13 % Ivars (smaksatt), Torsåsens
12 % Vita fågeln
10 % Blåvitt, Guldfågeln, Willys
0 % Kronfågel25 april, 2008 at 23:11 #581737Anonym anvandareMemberLäste i tidningen att Råd och Rön testat olika märken och tillverkare av fryst kycklingfile. Har tyvärr inte tillgång till själva testet dock.
Någon som vet resultatet?
25 maj, 2008 at 22:18 #581738Anonym anvandareMemberHungrig som man är jämt, all kyckling god kyckling…*skratt*
25 maj, 2008 at 22:22 #581739Anonym anvandareMemberIngen som har kollat upp hur mycket vatten det är i kycklingen från Lidl?
25 maj, 2008 at 22:37 #581740Anonym anvandareMemberJonas Lundberg wrote:Brukar köpa Euroshoppers kycklingfilé, billig, 20g protein och mycket god!
Kycklingfilè utan vatten blir för torr efter tillagning, inte lika saftig och god.Så mycket vatten innehåller några märken fryst kycklingfilé:
30 % Eldorado, Julles
20 % Euroshopper, Kajsas
13 % Ivars (smaksatt), Torsåsens
12 % Vita fågeln
10 % Blåvitt, Guldfågeln, Willys
0 % KronfågelKväller innan väger man upp 600g till nästkommande dags matlåda. På morgonen när man ska tillaga kycklingen så häller man ut MASSA (känns det som,) vatten. Om man ska räkna på sitt näringsintag osv, är man tvungen att väga om fileerna utan vattnet då eller? Värdena på förpackningen, är de i tinat eller fryst skick, med eller utan vatten? :what::o
25 maj, 2008 at 23:20 #581741Anonym anvandareMemberTill alla som undrar om vatteninnehåll i köpt kyckling måste jag tipsa om ett test som var i tidningen Råd och Rön för ett tag sedan. Man undersökte alla märken som finns och redovisade tydligt så att det var lätt att jämföra. Har tyvärr inte tidningen här, men är säker på att testet går att finna på deras hemsida.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.