Billigaste kycklingen ?

Home Forums Matlagning och Recept Billigaste kycklingen ?

  • This topic is empty.
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • #73211
    #581732

    Hej jag undrar vilken kyckling file som är den billigaste förfållande till proteinet.

    Ikea maxi har ca 18 g, per 100 g. Den kostar.ca 45 kr

    På liden får man 20 g protein för ca 50-60 tror jag

    Den bästa kycklingen är den för 23 gram tror jag då är priset ca 70 kr

    Någon som vet någon billigare och bättre ? :)

    #581733

    Haha! Alltid någon som tar det ett snäpp längre. :)

    #581734

    haha jag har räknat ut hur mycket 1 gram protein kostar på varje ställe.För en krona får du 2,5 gram, 2,75 gram eller 3,04 gram. Så det blir ju en skillnad. Därför är den dyrste den bästa för ca 70 kr, du får du 23 g dvs 3g per krona :)

    #581735

    De med lägre proteinhalt innehåller mycket mer vatten och smakar gummi. Riktigt äckliga!

    Jag köper bara kyckling som innehåller minst 90% kött (det står på baksidan av förpackningen). Brukar passa på när det är extrapris på guldfågeln eller kronfågel. Annars är willys egen också bra.

    #581736

    Brukar köpa Euroshoppers kycklingfilé, billig, 20g protein och mycket god!
    Kycklingfilè utan vatten blir för torr efter tillagning, inte lika saftig och god.

    Så mycket vatten innehåller några märken fryst kycklingfilé:

    30 % Eldorado, Julles
    20 % Euroshopper, Kajsas
    13 % Ivars (smaksatt), Torsåsens
    12 % Vita fågeln
    10 % Blåvitt, Guldfågeln, Willys
    0 % Kronfågel

    #581737

    Läste i tidningen att Råd och Rön testat olika märken och tillverkare av fryst kycklingfile. Har tyvärr inte tillgång till själva testet dock.

    Någon som vet resultatet?

    #581738

    Hungrig som man är jämt, all kyckling god kyckling…*skratt*

    #581739

    Ingen som har kollat upp hur mycket vatten det är i kycklingen från Lidl?

    #581740
    Jonas Lundberg wrote:
    Brukar köpa Euroshoppers kycklingfilé, billig, 20g protein och mycket god!
    Kycklingfilè utan vatten blir för torr efter tillagning, inte lika saftig och god.

    Så mycket vatten innehåller några märken fryst kycklingfilé:

    30 % Eldorado, Julles
    20 % Euroshopper, Kajsas
    13 % Ivars (smaksatt), Torsåsens
    12 % Vita fågeln
    10 % Blåvitt, Guldfågeln, Willys
    0 % Kronfågel

    Kväller innan väger man upp 600g till nästkommande dags matlåda. På morgonen när man ska tillaga kycklingen så häller man ut MASSA (känns det som,) vatten. Om man ska räkna på sitt näringsintag osv, är man tvungen att väga om fileerna utan vattnet då eller? Värdena på förpackningen, är de i tinat eller fryst skick, med eller utan vatten? :what::o

    #581741

    Till alla som undrar om vatteninnehåll i köpt kyckling måste jag tipsa om ett test som var i tidningen Råd och Rön för ett tag sedan. Man undersökte alla märken som finns och redovisade tydligt så att det var lätt att jämföra. Har tyvärr inte tidningen här, men är säker på att testet går att finna på deras hemsida.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.