Home › Forums › Matlagning och Recept › Brödrecept?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
16 september, 2006 at 13:37 #89100Anonym anvandareMember16 september, 2006 at 13:37 #948810Anonym anvandareMember
Hej
Jag har bestämt mig för att själv baka bröd så att jag exakt kan bestämma vad jag skall ha i det. Eftersom jag aldrig ha bakat bröd förut så behöver jag lite hjälp. Ett recept som jag tyckte var intressant är följande:
8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl havre eller vetekli
1 dl linfrö
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt
2 msk ljus sirap
5 dl mild yoghurtReceptet följde med en gruppreklamstidning, men jag ville inte ha lingonsylt eller ljussirap i brödet. Jag undrar om man kan modifiera detta recept så att det kan göras nyttigare?
Går det att byta ut yoghurten mot kvarg?
Är detta recept nyttigt överhuvudtaget?
Finns det andra recept på nyttiga fullkornsbröd som någon kan rekommendera?
mvh
17 september, 2006 at 17:37 #948811Anonym anvandareMemberInte en enda som bakar här på body?
mvh
17 september, 2006 at 17:43 #948812Anonym anvandareMembermen det finns ju massa bröd recept ute redan.. prova sökfunktionen vet ja!:emo-thumb
17 september, 2006 at 18:02 #948813Anonym anvandareMemberellen wrote:men det finns ju massa bröd recept ute redan.. prova sökfunktionen vet ja!:emo-thumbHittade inga recept när det gäller fullkornsbröd?
Hittar du?
mvh
19 september, 2006 at 07:46 #948814Anonym anvandareMembergoldeneagle wrote:Receptet följde med en gruppreklamstidning, men jag ville inte ha lingonsylt eller ljussirap i brödet. Jag undrar om man kan modifiera detta recept så att det kan göras nyttigare?
Går det att byta ut yoghurten mot kvarg?
Är detta recept nyttigt överhuvudtaget?
Finns det andra recept på nyttiga fullkornsbröd som någon kan rekommendera?
mvh
Hej!
Den lilla mängden sirap brukar gå åt i jäsningen så jag tror inte du behöver ta bort den då det behövs för att brödet skall jäsa. Lingonsylten kan du ta bort och slänga i vanliga lingon eller några andra bär eller skita i det helt. Nötter kanske? Tänk på att det kan bli lite torrt då lingonsylten innehåller lite vätska. Kvarg går också att ta istället för ýoughurt men samma sak där, det är inte lika blött som youghurt men gå på känslan, släng i lite mjölk/vatten om du tycker det verkar för torrt! Lycka till!19 september, 2006 at 12:26 #948815Anonym anvandareMemberYana wrote:Hej!
Den lilla mängden sirap brukar gå åt i jäsningen så jag tror inte du behöver ta bort den då det behövs för att brödet skall jäsa. Lingonsylten kan du ta bort och slänga i vanliga lingon eller några andra bär eller skita i det helt. Nötter kanske? Tänk på att det kan bli lite torrt då lingonsylten innehåller lite vätska. Kvarg går också att ta istället för ýoughurt men samma sak där, det är inte lika blött som youghurt men gå på känslan, släng i lite mjölk/vatten om du tycker det verkar för torrt! Lycka till!Tack för tipsen!
Har du tips om andra nyttiga brödrecept?
Har fått ett intresse för att baka eget bröd (har dock ej börjat än) istället för att köpa färdigt.
mvh
19 september, 2006 at 13:31 #948816Anonym anvandareMemberStopp, stopp!
Vill du inte ha lingon i ditt bröd så måste du även ta bort bikarbonaten eftersom denna behöver lingonen för att jäsningen ska bli bra. Byt altså bikarbonaten till jästJag brukar göra rågbullar
1 pkt jäst
1 burk kesella
5 dl vatten
2 tsk salt
1 msk socker
7 dl grovt rågmjöl
6 dl vetemjölDetta är grundreceptet men jag brukar mixtra lite med mjölsorterna, lite vetemjöl bör man dock ha så att degen jäser…
3 november, 2006 at 14:10 #948817Anonym anvandareMemberDet brukar funka bra
3 november, 2006 at 21:33 #948818Anonym anvandareMemberDe här är de bästa recepten av de jag gjort:
[http://www.recepten.se/recept/fiberrika_brytbroed.html]
(fast jag brukar köra lite mer vetegroddar, lite mer vetekross och lite havrekross i också, ca 1 dl extra av varje och skär då ner på vanligt vetemjöl)[http://www.recepten.se/recept/morotsbroed.html]
(även här i med lite mer vetegroddar, vetekross och havrekross och sen rostade jag solroskärnorna också)4 november, 2006 at 10:29 #948819Anonym anvandareMemberFed up wrote:De här är de bästa recepten av de jag gjort:[http://www.recepten.se/recept/fiberrika_brytbroed.html]
(fast jag brukar köra lite mer vetegroddar, lite mer vetekross och lite havrekross i också, ca 1 dl extra av varje och skär då ner på vanligt vetemjöl)[http://www.recepten.se/recept/morotsbroed.html]
(även här i med lite mer vetegroddar, vetekross och havrekross och sen rostade jag solroskärnorna också)Tack för tipsen!
Skall testas efter deffen.
mvh
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.