cheesecake med pepparkakas smak

Home Forums Matlagning och Recept cheesecake med pepparkakas smak

  • This topic is empty.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #78966
    #707246

    Efterlyser ett recept som jag sett för länge sedan här men tappat bort det. Någon som har det? Det var typ en cheesecake med pepparkakas smak har jag för mig väldigt god var den.
    Någon som känner igen detta skulle vilja ha receptet på denna.

    #707247

    8 port

    3 ägg
    2 dl vispgrädde
    100-125 g Philadelphiaost
    ½ dl socker
    1 tsk vanilj- eller vanillinsocker
    2 msk pepparkakskrydda o kanel

    Garnering: Valfritt
    2-3 digestivekex, vindruvor, kiwi, jordgubbar

    Skilj på äggvitor och äggulor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden. Rör sönder osten. Blanda osten med gulorna, en i taget och tillsätt socker och vaniljsocker. Rör sedan ner grädden. Vänd ner äggvitan sist.

    Häll blandningen i en rund bakform med löstagbar bottwn. Ställ formen övertäckt i frysen, minst 4 timmar. Den kan förvaras i frysen i flera veckor utan att bli dålig.
    Tag kakan ur frysen ca 30 min före servering. Strö över krossade digestivekex och garnera med frukt och bär.

    #707248
    Linda Byström wrote:
    8 port

    3 ägg
    2 dl vispgrädde
    100-125 g Philadelphiaost
    ½ dl socker
    1 tsk vanilj- eller vanillinsocker
    2 msk pepparkakskrydda o kanel

    Garnering: Valfritt
    2-3 digestivekex, vindruvor, kiwi, jordgubbar

    Skilj på äggvitor och äggulor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden. Rör sönder osten. Blanda osten med gulorna, en i taget och tillsätt socker och vaniljsocker. Rör sedan ner grädden. Vänd ner äggvitan sist.

    Häll blandningen i en rund bakform med löstagbar bottwn. Ställ formen övertäckt i frysen, minst 4 timmar. Den kan förvaras i frysen i flera veckor utan att bli dålig.
    Tag kakan ur frysen ca 30 min före servering. Strö över krossade digestivekex och garnera med frukt och bär.

    :(

    #707249

    En annan med äpplesmak oxå, lite krångligare dock…

    6-8 portioner

    Ingredienser
    Botten
    15 st grahamskex
    2 msk Råsocker
    50 g smör eller margarin

    Fyllning 1
    4 syrliga äpplen
    4 msk Råsocker
    1 msk kanel
    25 g smör eller margarin
    3 tsk pepparkakskrydda

    Fyllning 2
    1 burk kesella
    2 dl vispgrädde
    2 msk Råsocker
    1 tsk Vaniljsocker

    Garnering
    1 1/2 dl vispgrädde

    Krossa kexen. Smält matfettet. Blanda kexsmulorna, det smälta fettet och råsockret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant.

    Skala, kärna ur och skär alla äpplen i klyftor. Stek klyftorna mjuka i matfettet, råsockret och kanelen. Lägg äppelklyftorna på kexbotten.

    Vispa grädden med både råsockret och vaniljsockret till fast skum. Vänd ned kesellan i grädden. Bred ut gräddkrämen över äppelklyftorna. Ställ det kallt.

    Vispa grädden till garneringen. Ta kakan ur formen. Spritsa ut toppar uppe på äpple-cheesecake.

    #707250

    Ingredienser
    10-12 bitar
    Botten
    100 g smör
    225g smulade pepparkakor
    1/2 tsk kanel

    Fyllning
    3 ägg
    1 dl strösocker
    1/2 dl majsstärkelse
    500 g KESELLA
    4 dl crème fraiche
    rivet skal o saft av en apelsin
    2 msk vanillinsocker

    Garnering
    1 1/2 dl aprikosmarmelad (eller apelsin) Pudra med lite kanel

    Gör så här
    Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Mixa kexen och blanda med smör och kanel. Tryck ut smulorna på botten och upp mot kanterna på en bakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll den i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 min tills kakan stelnat. Låt svalna. Smält marmeladen med 1 msk vatten i en kastrull och fördela

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.