Chili con carne

Home Forums Matlagning och Recept Chili con carne

  • This topic is empty.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #87692
    #927380

    Någon som har ett nyttigt recept på denna rätt??

    #927381

    Blötlägg dina bönor själv till att börja med.. Heinz bönor etc e proppade med socker! :nono: Ta dem du gillar; kidney, svarta och vita bönor (blanda hej vilt så blir det mkt färg!)

    Detta receptet har jag själv trollat fram.. Brukar kalla den för Annikas djävulsgryta (för att jag tar i med både chili och sambal oelek)

    Ca 600g nötfärs (max 10% fett)
    2 dl svarta bönor (blötlagda)
    2 dl vita bönor (blötlagda)
    Två burkar krossade tomater
    Sambal oelek (dosering efter vad du tål, prova dig fram!)
    Chilipulver alternativt en färsk finhackad chili
    Salt & peppar
    Ev. x-tra cayennepeppar om du vill ha ”djävulsvarianten”!

    Till detta serverar du med fördel råris, quinoa eller pasta!

    Bon apetit!

    #927382

    Jag kör med heinzbönor ur burk.

    Lite socker är väl ändå inte så farligt!

    Receptet såg gött ut annars :pop:

    #927383
    aix wrote:
    Blötlägg dina bönor själv till att börja med.. Heinz bönor etc e proppade med socker! :nono: Ta dem du gillar; kidney, svarta och vita bönor (blanda hej vilt så blir det mkt färg!)

    Detta receptet har jag själv trollat fram.. Brukar kalla den för Annikas djävulsgryta (för att jag tar i med både chili och sambal oelek)

    Ca 600g nötfärs (max 10% fett)
    2 dl svarta bönor (blötlagda)
    2 dl vita bönor (blötlagda)
    Två burkar krossade tomater
    Sambal oelek (dosering efter vad du tål, prova dig fram!)
    Chilipulver alternativt en färsk finhackad chili
    Salt & peppar
    Ev. x-tra cayennepeppar om du vill ha ”djävulsvarianten”!

    Till detta serverar du med fördel råris, quinoa eller pasta!

    Bon apetit!

    Låter som ett recept med bra drag i – > jag gillar väldigt mycket!!

    mvh

    #927384

    Vill du inte blötlägga bönor men slippa sockret finns det färdigkokta naturella bönor på burk. Själv vill jag förutom mycket bönor ha i mycket vitlök och lök. Till ett kilo färs blir det 3-4 lökar och lika många vitlöksklyftor. Ha i lite färsk paprika på slutet för naturlig sötma.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.