Den eviga kycklingen

Home Forums Matlagning och Recept Den eviga kycklingen

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 38 total)
  • Author
    Posts
  • #716955

    Jag brukar tillaga min kyckling i en Quick Grill, vilket gör den saftig och välsmakande.

    Men.

    Jag har total idétorka vad gäller kryddningen av denna förbannade kyckling.

    Det brukar bli grillkrydda, svartpeppar och vitlökspulver för det mesta.

    Så:

    Tips och förslag på kryddning/marinad och så vidare mottages tacksamt.

    Någon som kan tänka sig att förbarma sig över en inskränkt fågelätare?

    Tack på förhand.

    Jon.

    #80377
    #716956
    Jon Larsson wrote:
    Jag brukar tillaga min kyckling i en Quick Grill, vilket gör den saftig och välsmakande.

    Men.

    Jag har total idétorka vad gäller kryddningen av denna förbannade kyckling.

    Det brukar bli grillkrydda, svartpeppar och vitlökspulver för det mesta.

    Så:

    Tips och förslag på kryddning/marinad och så vidare mottages tacksamt.

    Någon som kan tänka sig att förbarma sig över en inskränkt fågelätare?

    Tack på förhand.

    Jon.

    curry på kykling i ugnene länge o väl m vitlök svartpeppar o cayen..låter inte bäst men misslyckas du bjder ja på middag haha:)

    #716957

    Skrapa av skal och kläm ur saften ur en apelsin. Skala och riv ingefära. Gnid in kycklingen med detta. Eventuellt kan man koka ihop apelsinsaften så att den blir lite klistrig innan man gnider in den.

    #716958

    Kanel + curry

    Bara kanel

    Fänkål

    Citron

    Persilja

    Soja

    #716959

    Sweet & Sour Sauce. Eller vad den nu heter.

    #716960

    tacokrydda, aldrig fel, när det ska gå fort =)

    #716961

    Jag har i stort sett alltid curry, trocomare örtsalt, pepparmix, torkad basilika, vitlökspulver…
    Ibland blir det istället soltorkade tomater, vitlök, salt och peppar.
    Pesto funkar det också.
    Ingefära är också gott!

    #716962

    Traktörpanna
    kyckling
    vitkål, ingefära, vitlök, soya, skvätt vatten. Ev. lite buljong.
    cashewnötter till servering

    strimla vitkål fint, riv ingefära,
    i med allt i pannan, slå på lite lite vatten, buljong, soya & pressa över vitlök… Salt & peppar efter smak..

    Svag värme tills kycklingen är färdig

    (detta är ju då inte i ugn men väldigt väldigt gott ändå..:))

    #716963

    Sweet Baby Ray’s Hickory Sauce blandat med lite Sambal Oelek eller chilisås. Pensla på filéerna, in i ugnen. :up:

    #716964

    Grillkrydda, Curry Vandigo

    #716965

    Tack för alla tips!

    Keep ém coming..

    #716966

    Tandori! Så gott!

    #716967
    J-son wrote:
    Tandori! Så gott!

    ta ordet ur munnen bara..:emo-thumb Tandori..mums för det!

    #716968

    Ehh..

    Vad är Tandori för något egentligen?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 38 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.