Home › Forums › Matlagning och Recept › Den eviga kycklingen
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
25 juli, 2008 at 19:53 #716984Anonym anvandareMember
Gnid in fileerna med:
citron peppar
Färsk timjan
Curry
Färskpressad vitlök
Lägg ner i en lergryta med massa grönsaker in ugnen:emo-thumb31 juli, 2008 at 07:07 #716985Anonym anvandareMemberStek kyckling fieérna relativt genom stekta på låg värme.Sätt ugnen på 225 grader
Lägg dessa sedan i en ungsform. Gör en ”gucka” på lättcremefraiche, riven västerbottenost (lightvarianten) ,hackad persilja ,salt och peppar samt dijonsenap efter tycke och smak, tänk bara på att i ugnen blir dijonsenapen saltare och stakare. Klicka på geggan på kycklingarna och in i ugnen ca. 20 minuter. Gott med pressad potatis.
Lycka till!31 juli, 2008 at 08:34 #716986Anonym anvandareMemberDen här tråden hade jag totalt glömt bort.
Tack för alla grymma tips. You people are the shit. :buttrock:
1 augusti, 2008 at 10:35 #716987Anonym anvandareMemberLägg på lite honung eller mangochutney de sista 10minuterna.
Ger fin färg och fantastisk smak:emo-thumb4 augusti, 2008 at 00:39 #716988Anonym anvandareMemberDet bästa mänskligheten någonsin gjort med kyckling, i matväg då så klart.
[http://en.wikipedia.org/wiki/Jamaican_jerk_spice]
[http://uncutvideo.aol.se/videos/4a8483784dd1f2609640356a960edb26]
Hursomhaver: Det ska vara mycket mycket mycket chili, mycket mycket vitlök. Och till detta gör du dumplings, en bröddeg som du ’droppar’ ned i frityrolja!
Serveras med en mustig sallad.4 november, 2008 at 14:56 #716989Anonym anvandareMemberKyckling Provencale:
4 kycklingfiléer: Skärs i mindre bitar
lite olja (raps eller oliv)
8 tomater(skärs i klyftor,ta bort stjälken)
1 röd lök eller mer om man älskar lök
1 riven vitlök
1 flaska matvin ,vitt vin eller om man har några dl kvar från festen förra helgen
timja,peppar och salt efter smak (hackad persilja)Stek lök och kyckling i en tjockbottnad kastrull.Lägg i tomaterna,vitlöken,häll i vinet samt krydda.Låt puttra i 30-40 minuter.(lägg i persiljan om du har).
Serveras med ris,couscous ellr bara baugette4 november, 2008 at 21:09 #716990Anonym anvandareMemberHar upptäckt att en sak som gör en förbannat stor skillnad på kycklingen är att helt enkelt byta märke.
La nyss av med att köpa alla former av billig Lidl/Willys/Eldorado-kyckling och köper numera enkom kronfågel eller andra svenska dyrare kycklingar.
Smakskillnadn e f-n otroligt stor.Tillagar det med bara örtsalt och stekar det precis tills det är vitt – inte längre.
Sweeeeet…..:P:P:P:P
6 november, 2008 at 15:53 #716991Anonym anvandareMemberKall Dip/ sås god till kött, kyckling, fisk och grönsaker: kesella (eller creme fraiche), hackad vitlök, salt och peppar.
Finns en Kycklingkrydda från Knorr som är god.
Marinad till kött och kyckling:
1dl soya
2-3 msk vatten
2 Vitlöks klyftor
Salt
Peppar
En dutt Ingefära -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.