Den eviga kycklingen

Home Forums Matlagning och Recept Den eviga kycklingen

  • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 31 through 38 (of 38 total)
  • Author
    Posts
  • #716984

    Gnid in fileerna med:

    citron peppar
    Färsk timjan
    Curry
    Färskpressad vitlök
    Lägg ner i en lergryta med massa grönsaker in ugnen:emo-thumb

    #716985

    Stek kyckling fieérna relativt genom stekta på låg värme.Sätt ugnen på 225 grader
    Lägg dessa sedan i en ungsform. Gör en ”gucka” på lättcremefraiche, riven västerbottenost (lightvarianten) ,hackad persilja ,salt och peppar samt dijonsenap efter tycke och smak, tänk bara på att i ugnen blir dijonsenapen saltare och stakare. Klicka på geggan på kycklingarna och in i ugnen ca. 20 minuter. Gott med pressad potatis.
    Lycka till!

    #716986

    Den här tråden hade jag totalt glömt bort. :D

    Tack för alla grymma tips. You people are the shit. :buttrock:

    #716987

    Lägg på lite honung eller mangochutney de sista 10minuterna.
    Ger fin färg och fantastisk smak:emo-thumb

    #716988

    Det bästa mänskligheten någonsin gjort med kyckling, i matväg då så klart.

    [http://en.wikipedia.org/wiki/Jamaican_jerk_spice]

    [http://uncutvideo.aol.se/videos/4a8483784dd1f2609640356a960edb26]

    Hursomhaver: Det ska vara mycket mycket mycket chili, mycket mycket vitlök. Och till detta gör du dumplings, en bröddeg som du ’droppar’ ned i frityrolja!
    Serveras med en mustig sallad.

    #716989

    Kyckling Provencale:
    4 kycklingfiléer: Skärs i mindre bitar
    lite olja (raps eller oliv)
    8 tomater(skärs i klyftor,ta bort stjälken)
    1 röd lök eller mer om man älskar lök
    1 riven vitlök
    1 flaska matvin ,vitt vin eller om man har några dl kvar från festen förra helgen
    timja,peppar och salt efter smak (hackad persilja)

    Stek lök och kyckling i en tjockbottnad kastrull.Lägg i tomaterna,vitlöken,häll i vinet samt krydda.Låt puttra i 30-40 minuter.(lägg i persiljan om du har).
    Serveras med ris,couscous ellr bara baugette

    #716990

    Har upptäckt att en sak som gör en förbannat stor skillnad på kycklingen är att helt enkelt byta märke.

    La nyss av med att köpa alla former av billig Lidl/Willys/Eldorado-kyckling och köper numera enkom kronfågel eller andra svenska dyrare kycklingar.
    Smakskillnadn e f-n otroligt stor.

    Tillagar det med bara örtsalt och stekar det precis tills det är vitt – inte längre.

    Sweeeeet…..:P:P:P:P:P

    #716991

    Kall Dip/ sås god till kött, kyckling, fisk och grönsaker: kesella (eller creme fraiche), hackad vitlök, salt och peppar.

    Finns en Kycklingkrydda från Knorr som är god.

    Marinad till kött och kyckling:
    1dl soya
    2-3 msk vatten
    2 Vitlöks klyftor
    Salt
    Peppar
    En dutt Ingefära

Viewing 8 posts - 31 through 38 (of 38 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.