Dinkelbröd?

Home Forums Matlagning och Recept Dinkelbröd?

  • This topic is empty.
Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Posts
  • #90560
    #975941

    Någon som har tips på ett gott bröd med dinkelmjöl?

    #975942

    Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop – kommer bli en favorit för familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga brödet!

    5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland
    2 dl grahamsmjöl
    3 dl rågsikt
    2.5 dl fyrkornskross
    1 dl vetegroddar
    1 tsk havssalt
    4 tsk bikarbonat
    5 msk blandade brödkryddor
    1 liter ekologisk filmjölk
    0.5 dl sirap

    Sätt ugnen på 175 c.
    Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
    Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
    Grädda ca 100 minuter.
    Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.
    Välj mjöl från Saltå kvarn samt dinkel från Labans på Gotland . Finns i hälsokostaffären:nerd-tb: :nerd-tb:

    #975943
    freddan wrote:
    Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop – kommer bli en favorit för familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga brödet!

    5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland
    2 dl grahamsmjöl
    3 dl rågsikt
    2.5 dl fyrkornskross
    1 dl vetegroddar
    1 tsk havssalt
    4 tsk bikarbonat
    5 msk blandade brödkryddor
    1 liter ekologisk filmjölk
    0.5 dl sirap

    Sätt ugnen på 175 c.
    Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
    Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
    Grädda ca 100 minuter.
    Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.
    Välj mjöl från Saltå kvarn samt dinkel från Labans på Gotland . Finns i hälsokostaffären:nerd-tb: :nerd-tb:

    Anna Skippers bröd från ”Du är vad du äter” är det godaste bröd jag vet nu för tiden!!

    #975944
    freddan wrote:
    Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop – kommer bli en favorit för familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga brödet!

    5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland
    2 dl grahamsmjöl
    3 dl rågsikt
    2.5 dl fyrkornskross
    1 dl vetegroddar
    1 tsk havssalt
    4 tsk bikarbonat
    5 msk blandade brödkryddor
    1 liter ekologisk filmjölk
    0.5 dl sirap

    Sätt ugnen på 175 c.
    Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
    Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
    Grädda ca 100 minuter.
    Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.
    Välj mjöl från Saltå kvarn samt dinkel från Labans på Gotland . Finns i hälsokostaffären:nerd-tb: :nerd-tb:

    Nå’n aning om näringsvärdet? :nerd:

    #975945
    Aroha wrote:
    Nå’n aning om näringsvärdet? :nerd:

    varför inte räkna ut själv?:)

    #975946
    StorPatrik wrote:
    varför inte räkna ut själv?:)

    Det ska jag – om ingen annan gjort det redan.-.. Tycker bara det är synd att arbeta i onödan. ;)

    #975947
    Nannis wrote:
    Anna Skippers bröd från ”Du är vad du äter” är det godaste bröd jag vet nu för tiden!!

    Är det därifrån det kommer? Receptet ser ut som en ”vanlig fillimpa” ju – förutom att vetemjölet är utbytt mot dinkel.

    #975948
    Aroha wrote:
    Tycker bara det är synd att arbeta i onödan. ;)

    sant

    #975949
    Aroha wrote:
    Är det därifrån det kommer? Receptet ser ut som en ”vanlig fillimpa” ju – förutom att vetemjölet är utbytt mot dinkel.

    Japp, det verkar vara saxat från programmets sida. Fanns många smaskiga recept där faktiskt.

    #975950
    Johan J wrote:
    Japp, det verkar vara saxat fr
    #975951

    istället för sirap testa med en banan istället blir nästan godare! ( och nyttigare;-))

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.