Home › Forums › Matlagning och Recept › Dinkelbröd?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
10 januari, 2006 at 08:14 #90560Anonym anvandareMember10 januari, 2006 at 08:14 #975941Anonym anvandareMember
Någon som har tips på ett gott bröd med dinkelmjöl?
15 januari, 2006 at 19:36 #975942Anonym anvandareMemberEtt bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop – kommer bli en favorit för familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga brödet!
5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirapSätt ugnen på 175 c.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
Grädda ca 100 minuter.
Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.
Välj mjöl från Saltå kvarn samt dinkel från Labans på Gotland . Finns i hälsokostaffären:nerd-tb: :nerd-tb:17 januari, 2006 at 11:47 #975943Anonym anvandareMemberfreddan wrote:Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop – kommer bli en favorit för familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga brödet!5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirapSätt ugnen på 175 c.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
Grädda ca 100 minuter.
Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.
Välj mjöl från Saltå kvarn samt dinkel från Labans på Gotland . Finns i hälsokostaffären:nerd-tb: :nerd-tb:Anna Skippers bröd från ”Du är vad du äter” är det godaste bröd jag vet nu för tiden!!
17 januari, 2006 at 23:15 #975944Anonym anvandareMemberfreddan wrote:Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop – kommer bli en favorit för familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga brödet!5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirapSätt ugnen på 175 c.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
Grädda ca 100 minuter.
Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.
Välj mjöl från Saltå kvarn samt dinkel från Labans på Gotland . Finns i hälsokostaffären:nerd-tb: :nerd-tb:Nå’n aning om näringsvärdet? :nerd:
18 januari, 2006 at 00:55 #975945Anonym anvandareMemberAroha wrote:Nå’n aning om näringsvärdet? :nerd:varför inte räkna ut själv?
18 januari, 2006 at 07:29 #975946Anonym anvandareMemberStorPatrik wrote:varför inte räkna ut själv?Det ska jag – om ingen annan gjort det redan.-.. Tycker bara det är synd att arbeta i onödan.
18 januari, 2006 at 07:30 #975947Anonym anvandareMemberNannis wrote:Anna Skippers bröd från ”Du är vad du äter” är det godaste bröd jag vet nu för tiden!!Är det därifrån det kommer? Receptet ser ut som en ”vanlig fillimpa” ju – förutom att vetemjölet är utbytt mot dinkel.
18 januari, 2006 at 12:33 #975948Anonym anvandareMemberAroha wrote:Tycker bara det är synd att arbeta i onödan.sant
18 januari, 2006 at 16:13 #975949Anonym anvandareMemberAroha wrote:Är det därifrån det kommer? Receptet ser ut som en ”vanlig fillimpa” ju – förutom att vetemjölet är utbytt mot dinkel.Japp, det verkar vara saxat från programmets sida. Fanns många smaskiga recept där faktiskt.
19 januari, 2006 at 07:50 #975950Anonym anvandareMemberJohan J wrote:Japp, det verkar vara saxat fr5 september, 2006 at 16:30 #975951Anonym anvandareMemberistället för sirap testa med en banan istället blir nästan godare! ( och nyttigare;-))
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.