Home › Forums › Matlagning och Recept › Egna bars
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
4 juli, 2007 at 15:18 #81278Anonym anvandareMember4 juli, 2007 at 15:18 #740981Anonym anvandareMember
Jag åt precis en yoghurt och nöt bar från märket ”eat natural”. Den var ruskigt god! Frågan är: kan man göra den typ av yoghurt bars hemma på något sätt? Vet någon hur man skulle gå tillväga?
4 juli, 2007 at 21:27 #740982Anonym anvandareMemberFinns en beskrivning av hemmagjorda proteinbars på kolo:
Recept:
[http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=2338230&postcount=3597]Resultat:
[http://img513.imageshack.us/img513/2550/dsc00206kg0.jpg]7 juli, 2007 at 00:05 #740983Anonym anvandareMemberTestade att göra dessa bars idag. På lukten luktade de som att de skulle vara jätte goda men när jag smakade dem så smakade de inte ett dugg. Man bör nog ha salt i smeten för att få fram mer av smaken.
26 juli, 2007 at 21:03 #740984Anonym anvandareMemberca 10 st
1 dl havregryn
2 dl solrosfrön
1,5 dl russin
1 msk nyponskalsmjöl
1 tsk kanel
1 msk kakao
2 äggvitorGör så här:
1. sätt på ugnen på ca 100 c~
2. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ordentligt tills det är en kletig smet
3. Forma till en längd på ca 5 cm bred och 1 cm hög. Lägg längden på en bakpappersklädd plåt.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
5. Skär längden till ca 10 kakor.28 juli, 2007 at 11:30 #740985Anonym anvandareMembergår det bra att använda tex dinkelmjöl? nyponskalmjöl är inte nåt man har hemma precis
28 juli, 2007 at 11:46 #740986Anonym anvandareMemberFinns recept på nlife.se på just proteinbarer.. Själv gör jag en egen variant av hennes recept för att få en högre proteinhalt (vänder tex bakepro i mina brs) Sen är det bara att modifiera efter vad man själv tycker e gott att ha i: kakao, kanel, mandel, aprikoser mm.
28 juli, 2007 at 19:59 #740987Anonym anvandareMembermelle wrote:går det bra att använda tex dinkelmjöl? nyponskalmjöl är inte nåt man har hemma precisjag har ingen aning, de gånger jag gjort så har jag helt enkelt skippat de t efter som jag inte hitta de i butiken. Men de smakade bra ändå, men ett råd är att göra dubbel eller trippelsats så de räcker lite längre och/eller blir större bars.
12 augusti, 2007 at 23:22 #740988Anonym anvandareMemberJag testade i af med dinkelmjöl och det blev supergott! Fast jag fick höja värmen när de egentligen skulle varit klara och ha inne dem en stund till. Jättegott till mellanmål!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.