Home › Forums › Matlagning och Recept › Enkel mat till jobbet
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
10 juni, 2008 at 11:46 #72959Anonym anvandareMember10 juni, 2008 at 11:46 #580385Anonym anvandareMember
Någon som vill lägga in nån ide på nån god, nyttig mat som man kan ha med sig till jobbet? Hellst nått enkelt så man gör det dagen innan
10 juni, 2008 at 13:37 #580386Anonym anvandareMemberOmelett på massa ägg. Sen bara att variera innehåll och kryddor!
tex: kalkon, mager ost, skinka, oliver, färska kryddor typ basilika, oregando osv… Finns massor!10 juni, 2008 at 22:02 #580387Anonym anvandareMemberPasta och tonfisk direkt ur burken, enklare än så blir det inte.
10 juni, 2008 at 22:23 #580388Anonym anvandareMemberDet finns ju ett antal goda och super lätta varianter på linsgrytor….Och när man ändå gör det så kan man ju lika bra passa på att göra mycket…Mycket lätt och gott!!!
Så har du för flera dagar…11 juni, 2008 at 00:04 #580389Anonym anvandareMemberRobert Svensson wrote:När man käkar middag hemma gör du bara dubbla portioner. Enkelt och bra.det absolut bästa o enklaste! kör alltid med det
11 juni, 2008 at 10:13 #580390Anonym anvandareMembertonfisk, kesella, rödlök, kikärtor och kryddor..gott och snabbt
11 juni, 2008 at 10:24 #580391Anonym anvandareMemberJag brukar göra iordning 5 matlådor på söndagar, så har jag lunch hela veckan. Grillar 5 kycklingfiler eller liknande, fixar 5 portioner ris mm.
Det enda jag gör dagen innan är att hacka lite sallad.11 juni, 2008 at 10:56 #580392Anonym anvandareMemberBaboom wrote:Jag brukar göra iordning 5 matlådor på söndagar, så har jag lunch hela veckan. Grillar 5 kycklingfiler eller liknande, fixar 5 portioner ris mm.
Det enda jag gör dagen innan är att hacka lite sallad.Lutar nog åt det hållet för mig med:)
Och tack alla för resten av tipsen;D
11 juni, 2008 at 11:44 #580393Anonym anvandareMemberRobert Svensson wrote:Jag förstår ändå inte det tipset, du förstör din söndag med massa matlagning. När du kommer hem ifrån jobbet, skolan eller vad det nu kan vara du kommer hem ifrån. Så måste du ändå laga middag. Enda skillnaden är att du gör lite mer mat än vanligt och packar ner i en matlåda. Så ansträngande kan det inte vara. Jag gillar att göra annat än att stå och laga mat en sketen söndag.Det bygger ju på samma princip som dig. När jag gör middagen så gör jag 6 portioner istället. Tar högst 1 timme, inte ens det. Grill och riskokare
11 juni, 2008 at 12:13 #580394Anonym anvandareMemberBaboom wrote:Det bygger ju på samma princip som dig. När jag gör middagen så gör jag 6 portioner istället. Tar högst 1 timme, inte ens det. Grill och riskokareSamma som jag, gör jag mat så blir det minst 3-4 portioner. Länge leve riskokaren säger jag med.
11 juni, 2008 at 12:39 #580395Anonym anvandareMembertonfiskröra och pasta det är grejjer
11 juni, 2008 at 14:41 #580396Anonym anvandareMemberStorkok av bönor. Därefter kokar du pastan varje dag. Perfekt och god veganmåltid som jag generellt sett kör till i stort sett varje måltid. Sojabönor blandat med någon annan form av bönor/ärter 50/50. Då blir inte måliden för fett- och proteinsnål tack vare sojabönorna.
En annan toppenmatlåda är potatis/ris och sedan en burk makrill i tomatsås som man bara öppnar och heller över.
12 juni, 2008 at 00:06 #580397Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Storkok av bönor. Därefter kokar du pastan varje dag. Perfekt och god veganmåltid som jag generellt sett kör till i stort sett varje måltid. Sojabönor blandat med någon annan form av bönor/ärter 50/50. Då blir inte måliden för fett- och proteinsnål tack vare sojabönorna.En annan toppenmatlåda är potatis/ris och sedan en burk makrill i tomatsås som man bara öppnar och heller över.
Bönor och baljväxter är ett bra tips, fast han behöver ju inte koka dem själv. Färdigkokta varianter på burk är det som bekant inget fel med, och de kan ju blandas på samma sätt som hemkokta. Den enda nackdelen med färdigkokta bönor är väl att de är betydligt dyrare och tyngre att bära hem.
12 juni, 2008 at 06:14 #580398Anonym anvandareMember500 gram kvarg och en flaska fun light så har du en grym måltid. Lätt att ta med sig och blanda ihop på jobbet. Eller hemma om man nu känner för det.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.