Home › Forums › Matlagning och Recept › Fikabröd fulla med protein
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
25 oktober, 2007 at 11:27 #78458Anonym anvandareMember25 oktober, 2007 at 11:27 #688326Anonym anvandareMember
Skulle vilja ha recept på fikbröd med mycket protein i. Någon som har några bra recept?
27 oktober, 2007 at 21:55 #688329Anonym anvandareMemberIgår slängde jag ihop detta, inte räknat ut näringsvärdet, men det borde vara ungefär vad du söker; proteinrikt å bra mycket bättre än vanligt fikabröd! Detta blev som hemmalagade barer ungefär! Rätt mumsiga!
4 äggvitor
1 mosad mogen banan
0,5 dl fiberhavregryn
0,5 dl rågflingor
0,5 burk kesella
1,5 dl Bake-pro (Dalbalds)
en stor näve sötmandel som krossas i mindre bitar
ca 2 msk psyliumfrön
1,5 msk kakao
sötningsmedel får man smaka sig fram till vad som e lagom!tryck ut röran i en smord ugnsform
strödde till sist över lite cocos & in i ugnen 175 grader ca 25 min.Mumma!
28 oktober, 2007 at 06:47 #688330Anonym anvandareMemberExperimenterade mig fram till detta recept för ett tag sedan.
Receptet ger 8 muffins med följande näringsvärden per muffin:
Kcal 112
Protein: 17,7 g
Kolhydrater: 4,7 g
Fett: 1,8 g60 g Kasein (Vanilj)
60 g Vassle (Vanilj)
200 g Kvarg
1 helt Ägg
3 Äggvitor
60 g Kruskakli
15 g Fiberhusk
10 g Bakpulver
1 tesked kanel
Flytande suketter (mängd enligt smak och tycke)1. Mixa alla ingredienser – ”smeten” blir mer som en deg – ganska tjock. Tilsätt inte vatten, rulla muffinsarna som bullar i stället. Dom blir mjuka när dom är i ugnen.
2. Lägg smeten/degen i muffinsformar.
3) In mitt i ugnen 15 minuter, 200 grader.
28 oktober, 2007 at 07:23 #688332Anonym anvandareMemberaix wrote:inte räknat ut näringsvärdet,!Tog mig tiden och friheten att räkna ut ungefärligt näringsvärde på ditt recept:)
28 oktober, 2007 at 15:24 #688334Anonym anvandareMemberHanne wrote:Tog mig tiden och friheten att räkna ut ungefärligt näringsvärde på ditt recept:)Å, tackar, Hanne..! Men känns som att vikten på rågflingor & havregryn inte riktigt stämmer med den vikten jag brukar få fram av samma mängd vid andra uträkningar.. Får ta å göra en beräkning själv när jag har tid, så får vi se vad jag får fram. :up: Goa bars blev det iaf. Dem ser ut som kärleksmums! :PMen bra mycke nyttigare iaf!
29 oktober, 2007 at 05:54 #688337Anonym anvandareMemberJompa wrote:Ärligt talat hur gott är det med enbart protein, fiber och sötningsmedel?? Vad händer med allt sötningsmedel när det hettas upp till 200 grader?Riktigt jäkla gott! Prova så får du se…
16 november, 2007 at 15:31 #688338Anonym anvandareMemberUngefär hur mycket väger ett kokt ägg?
19 november, 2007 at 20:48 #688340Anonym anvandareMembernågon som har bra recept för bröd, med mkt protein och så lite kolhydrater det bara går?
19 november, 2007 at 20:53 #688342Anonym anvandareMemberzalleee wrote:Ungefär hur mycket väger ett kokt ägg?Samma som det vägde när det var rått…
19 november, 2007 at 22:55 #688344Anonym anvandareMemberAnloy wrote:Skulle vilja ha recept på fikbröd med mycket protein i. Någon som har några bra recept?1st kanelbulle
2skopor 100% Whey
= klart19 november, 2007 at 22:57 #688346Anonym anvandareMemberJonas Lundberg wrote:Samma som det vägde när det var rått…vad väger ett rått ägg? och vilken typ av ägg? menar du att man skall väga ägget rått utan skal sen koka det?
Snälla hjälp mig!
Ps.
är star kreatin bra till Ägg, hur många gram skall man ta i så fall20 november, 2007 at 22:16 #688348Anonym anvandareMemberDwag wrote:vad väger ett rått ägg? och vilken typ av ägg? menar du att man skall väga ägget rått utan skal sen koka det?Snälla hjälp mig!
Ps.
är star kreatin bra till Ägg, hur många gram skall man ta i så fallAtt ett kokt ägg väger lika mycket som samma okokt ägg. Kokning av ägget förändrar inte dess vikt.
Vad menar däremot du med det där om kreatin är bra till ägg? Ta kreatin om du vill. Ät ägg om du så vill. Ser inte vad de två sakerna har med varandra att göra?
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.