Fluffet vägrar fluffa!

Home Forums Matlagning och Recept Fluffet vägrar fluffa!

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 192 total)
  • Author
    Posts
  • #275731
    Aleksei wrote:
    Mitt fluff har en dålig vana att sjunka ihop och bli av med ”fluffigheten” efter en väldigt kort stund.

    Någon som kan tänkas veta vad det beror på?

    Innehåll:

    45 g protein (80% vassle/20% kasein)
    120 g mjölk
    200 g frysta bär

    Öka på proteinpulvret till 50 g.

    Ta bort mjölken helt. Tillsätt istället minimalt med vätska, bara så det inte dammar av skiten. Det ska vara väldigt kletigt och trögt när du börjar vispa.

    Kör på full patte tills fluffet börjar klättra uppför visparna.

    #275732

    Har du fluffat mycket nu, Jon?

    Är du nu en Senior Vice President of Fluffage?

    #275733
    Jay wrote:
    Har du fluffat mycket nu, Jon?

    Är du nu en Senior Vice President of Fluffage?

    Jag har fluffat som fan, det stämmer. :D

    Översatt till militära grader är jag nog ungefär major för närvarande. Fever är generallöjtnant och Andreaz borde väl vara åtminstone överste av 1:a graden.

    #275734
    Jon Larsson wrote:
    Öka på proteinpulvret till 50 g.

    Ta bort mjölken helt. Tillsätt istället minimalt med vätska, bara så det inte dammar av skiten. Det ska vara väldigt kletigt och trögt när du börjar vispa.

    Kör på full patte tills fluffet börjar klättra uppför visparna.

    Precis, ta bort mjölken i största möjliga mån, och kanske byt ut proteinpulvret mot ett annat. Mina vassle-fluff har alltid haft klart underlägsen hållbarhet!

    #275735

    Jag brukar hälla i ett halvt paket blåbär (125gr) och smeten blir mörklila, kör ni med 200gr bär allihoppa?

    Nu har jag bara chokladsmak på mitt p-pulver och det smakar nästan ingen blåbär alls. Blir det bättre med naturell smak på protten?

    #275736
    simsalabim wrote:
    Jag brukar hälla i ett halvt paket blåbär (125gr) och smeten blir mörklila, kör ni med 200gr bär allihoppa?

    Nu har jag bara chokladsmak på mitt p-pulver och det smakar nästan ingen blåbär alls. Blir det bättre med naturell smak på protten?

    Gjorde själv på 200 gram blåbär och 40 gram BS Double chocolate almond igår. 10 gram vätska och lite sötning så blev det kalas!

    #275737
    Tomas Tryffel wrote:
    Gjorde själv på 200 gram blåbär och 40 gram BS Double chocolate almond igår. 10 gram vätska och lite sötning så blev det kalas!

    Min sambo gillar inte prottesmaken och jag undrar om det har att göra med chokladen eller kvaliten.. ingen annan som upplevt detta?

    #275738
    simsalabim wrote:
    Min sambo gillar inte prottesmaken och jag undrar om det har att göra med chokladen eller kvaliten.. ingen annan som upplevt detta?

    Smaken av protein?
    Vad har du för pulver?

    #275739
    Tomas Tryffel wrote:
    Smaken av protein?
    Vad har du för pulver?

    Jag tror det är smaken av pulvret (chokladsmaken) som hon inte gillar. Det var tydligen svårt att förklara någon form av bismak.

    Star Nutrition Whey-80, choklad

    #275740
    simsalabim wrote:
    Jag tror det är smaken av pulvret (chokladsmaken) som hon inte gillar. Det var tydligen svårt att förklara någon form av bismak.

    Star Nutrition Whey-80, choklad

    Ok. Har själv inte smakat just den, men jag tycker att Double pro, BS kasein och Nanox Orbilox alla är riktigt bra i choklad!

    #275741
    Tomas Tryffel wrote:
    Ok. Har själv inte smakat just den, men jag tycker att Double pro, BS kasein och Nanox Orbilox alla är riktigt bra i choklad!

    JAG tycker om den. När jag gör flyff hemma som är jag inte ensam om att vilja äta upp den (tidigare) men nu verkar jag få ha fluffet för mig själv.

    #275742

    Jag har testat massor av olika fluff, men denna fungerar fortfarande bäst och är godast imo:
    200 gram jordgubbar
    30-40 gram BS Whey 100 jordgubb
    2 korkar Fun Light Strawberry
    50-100 gram Kvarg
    Pepparkakskrydda

    Topping: Kanel och Cankao.

    Ut i kylan i 30 min (precis innan det fryser).

    #275743
    Flessa wrote:
    Tillvägagångssätt? :)
    • Mixa bär, hälften av proteinet och saften med stavmixer. Tillsätt kvarg, resten av proteinet och pepparkakskryddan.
    • Vispa fördelaktigen med en balongvisp och borrmaskin (trots risken för gashäng och en jobbig städning i köket) i 5-8 min.
    • Två teskedar Cankao fördelat över hela fluffet med en sil och kanel efter behag.
    • Ut i snön med tallrik över bunken i 30 min. Klart.
    #275744

    Superenkelt och gott som f..

    I matberedare:
    -1 burk Lättkesella 1 %
    -2 skopor WheyTech vanilj (Proteinfabrikkens)
    -1 ask frusna Björnbär eller vilken smak ni nu behagar ha. Jag gillar skarpt att frysa 2 st mogna baner i ca 20 min och smaksätta med dessa.
    – 2 msk minimjölk för att dra igång fluffandet.

    Kör på fullt ös i ca 2 min!
    Klart!

    Ps: Matberedare ett av mina 5 bästa inköp någonsin :emo-thumb

    #275745
    Morwen wrote:
    Superenkelt och gott som f..

    I matberedare:
    -1 burk Lättkesella 1 %
    -2 skopor WheyTech vanilj (Proteinfabrikkens)
    -1 ask frusna Björnbär eller vilken smak ni nu behagar ha. Jag gillar skarpt att frysa 2 st mogna baner i ca 20 min och smaksätta med dessa.
    – 2 msk minimjölk för att dra igång fluffandet.

    Kör på fullt ös i ca 2 min!
    Klart!

    Ps: Matberedare ett av mina 5 bästa inköp någonsin :emo-thumb

    Kan du inte lägga upp en bild på det här?

Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 192 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.