Home › Forums › Matlagning och Recept › Flygande Jakob
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
12 maj, 2006 at 00:58 #868393Anonym anvandareMember
En klassiker och tt mättande recept som torde vara bra för tränande byggare (kolhydrater, proteiner och fett). Dem petige kan hoppa över baconet.
Kom gärna med synpukter på receptets lämplighet.Flygande Jakob
2-3 kycklingfiléer
1 dl Jordnötter
1 paket Bacon
3 dl Kelda minimat
1 dl Chilisås
1-2 bananer- Skär kycklingen i bitar och stek den i en panna tillsammans med klippt baconen. Lägg bitarna i en smord form.
- Vispa grädden och blanda med chilisåsen.
- Bred över blandningen och gratinera i 225° ca 25 min.
- Strö över jordnötter efter halva tiden.
Servera gärna med kokt ris eller annat som du gillar.
12 maj, 2006 at 00:58 #85341Anonym anvandareMember13 maj, 2006 at 12:23 #868394Anonym anvandareMembersatan i gatan så gott det är med flygande jakob !
13 maj, 2006 at 12:54 #868395Anonym anvandareMemberska bananerna i samtidigt som kycklingen?
13 maj, 2006 at 13:45 #868396Anonym anvandareMemberSrednq wrote:ska bananerna i samtidigt som kycklingen?Ja.
13 maj, 2006 at 14:15 #868397Anonym anvandareMemberInte gott med bananerna i från början – man kan servera dem naturella vid sidan om istället.
13 maj, 2006 at 17:46 #868398Anonym anvandareMemberjag la in bananerna och nötterna när de va ungefär 5 min kvar. blev bra. då hinner dom inte bli så mjuka
13 maj, 2006 at 17:47 #868399Anonym anvandareMemberJag slänger i bananerna & jordnötterna från början.
Egentligen ska man og slänga i jordnötterna efter man tagit ut den ur ugnen. Men men….gillar dem lite inbakda….
14 maj, 2006 at 23:12 #868400Anonym anvandareMemberSpännade, detta måste provas Men jag håller med om att bananerna och jordnötterna ska i från början :up:
26 maj, 2006 at 12:28 #868401Anonym anvandareMemberVisst är det gooooott men Bacon är ju inte direkt den bästa delen på grisen när det gäller fettinnehåll. Men knaperstekt är det alltför gott tyvärr….
26 maj, 2006 at 12:35 #868402Anonym anvandareMemberMartin Ottesen wrote:Visst är det gooooott men Bacon är ju inte direkt den bästa delen på grisen när det gäller fettinnehåll. Men knaperstekt är det alltför gott tyvärr….Finns ju med 3% fett…
26 maj, 2006 at 16:37 #868403Anonym anvandareMemberFlygande Jakob är min favoriträtt . äts inte för ofta men jag säger bara mmmmmmm.
prova o se26 maj, 2006 at 16:43 #868404Anonym anvandareMemberMartin Ottesen wrote:Visst är det gooooott men Bacon är ju inte direkt den bästa delen på grisen när det gäller fettinnehåll. Men knaperstekt är det alltför gott tyvärr….Det finns ju kalkon bacon:up:
26 maj, 2006 at 23:05 #868405Anonym anvandareMemberTips!
Ersätt inte baconet med skinka, blir inte alls samma smak på såsen då! (har testat)
15 december, 2006 at 21:05 #868406Anonym anvandareMemberFlygande jacob är en klassiker
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.