Flygande Jakob

Home Forums Matlagning och Recept Flygande Jakob

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • Author
    Posts
  • #868393

    En klassiker och tt mättande recept som torde vara bra för tränande byggare (kolhydrater, proteiner och fett). Dem petige kan hoppa över baconet.
    Kom gärna med synpukter på receptets lämplighet.

    Flygande Jakob

    2-3 kycklingfiléer
    1 dl Jordnötter
    1 paket Bacon
    3 dl Kelda minimat
    1 dl Chilisås
    1-2 bananer

    • Skär kycklingen i bitar och stek den i en panna tillsammans med klippt baconen. Lägg bitarna i en smord form.
    • Vispa grädden och blanda med chilisåsen.
    • Bred över blandningen och gratinera i 225° ca 25 min.
    • Strö över jordnötter efter halva tiden.

    Servera gärna med kokt ris eller annat som du gillar.

    #85341
    #868394

    satan i gatan så gott det är med flygande jakob !

    #868395

    ska bananerna i samtidigt som kycklingen?

    #868396
    Srednq wrote:
    ska bananerna i samtidigt som kycklingen?

    Ja. :)

    #868397

    Inte gott med bananerna i från början – man kan servera dem naturella vid sidan om istället.

    #868398

    jag la in bananerna och nötterna när de va ungefär 5 min kvar. blev bra. då hinner dom inte bli så mjuka

    #868399

    Jag slänger i bananerna & jordnötterna från början.

    Egentligen ska man og slänga i jordnötterna efter man tagit ut den ur ugnen. Men men….gillar dem lite inbakda….

    #868400

    Spännade, detta måste provas :) Men jag håller med om att bananerna och jordnötterna ska i från början :up:

    #868401

    Visst är det gooooott men Bacon är ju inte direkt den bästa delen på grisen när det gäller fettinnehåll. Men knaperstekt är det alltför gott tyvärr….

    #868402
    Martin Ottesen wrote:
    Visst är det gooooott men Bacon är ju inte direkt den bästa delen på grisen när det gäller fettinnehåll. Men knaperstekt är det alltför gott tyvärr….

    Finns ju med 3% fett…

    #868403

    Flygande Jakob är min favoriträtt . äts inte för ofta men jag säger bara mmmmmmm.
    prova o se

    #868404
    Martin Ottesen wrote:
    Visst är det gooooott men Bacon är ju inte direkt den bästa delen på grisen när det gäller fettinnehåll. Men knaperstekt är det alltför gott tyvärr….

    Det finns ju kalkon bacon:up:

    #868405

    Tips!

    Ersätt inte baconet med skinka, blir inte alls samma smak på såsen då! (har testat)

    #868406

    Flygande jacob är en klassiker

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.