Frickens – Krämig Kycklingsuprise

Home Forums Matlagning och Recept Frickens – Krämig Kycklingsuprise

  • This topic is empty.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #92894
    #1016687

    Krämig asiatisk kycklingssuprise med västerländsk touch alá Frick!

    Det här gjorde jag igår till min familj.
    Kommer en bild om 3 dagar, då dem har beställt rätten på nytt.
    Tills dess får ni en smaklös beskrivning svart på vitt
    hur ni går tillväga för att om möjligen lyckas
    få till det lika mästerligt som jag ;)

    Till 4 personer [/b](en överviktig femtio-åring, en stillsittande mor och två vrålhungriga barn)

    Du behöver köpa:
    600g kycklingfilé, bröst
    ½ stor rödlök (35g ca)
    ½ rödpaprika (125g ca)
    2 msk chilisås
    2 msk olivolja
    1 msk sweetchilisås
    1 dl minifraice eller 1dl matlagnings yougurt
    200g championer

    Om du har allt hemma behöver du köpa:
    Hoisonsås (2 msk skall användas)
    .. för det är det inte alla som har hemma i sina hushåll.

    Tillvägagångssätt:
    Tillaga kycklingen! (herregud, dagens överaskningsmoment eller?),
    och fräs den gyllenbrun i olivolja och med baskryddor.
    Om du inte förrän nu varit klyftig nog att
    fräsa upp grönsakerna i en annan stekpanna i mer olivolja, då är det dags att göra det nu.
    När kycklingen har fått färg och således inte är smittsam med sarmonella,
    då lägger du i grönsaksfräset och häller över fraicen.
    Därefter tillsätter du chilisås och den söta sådana släktingen och rör om.
    I med hoisonsås och rör om lite till.

    Låt detta puttra ihop sig och blanda smakerna ingredienserna emellan under sisådär 15 minuter.

    Sätt på kines-puffarna och börja duka.
    (En rissotto eller lite kokt durumpasta kanske skulle passa bättre..?)

    Servera med svartpeppar, extra sweetchili sås och soja.
    Ni ombedes vänligen att äta med pinnar, då man i annat fall kan
    få svårt att känna sann kinesisk förnimmelse av äktahet!
    För det här är verkligen en äkta kinesisk rätt, tillagad av
    en boliviansk svensktalande förorts kille med Borås-dialekt.

    Bild kommer![/b]

    Näringsvärde per portion (där du figuerar som en ”vrålhungrig unge”)
    Nä skämtåsido: 1/4 av skiten är: 310 kcal,
    där kolhydraterna är relatvit få och kombinerade med
    bra fetter – så hur fördelningar däremellan ser ut
    känns orelevant!

    #1016688

    På väg att bli…

    Detta!

    #1016689

    Ser gott ut. Ska testa vid tillfälle. :)

    #1016690
    hajkken wrote:
    På väg att bli…

    Detta!

    men .. vart är pinnarna då? :

    #1016691

    Sorry.. inte fått med dem.. ska göra rätten i helgen igen, då ska jag försöka applicera pinnar med i bilden ;)

    #1016692
    hajkken wrote:
    Sorry.. inte fått med dem.. ska göra rätten i helgen igen, då ska jag försöka applicera pinnar med i bilden ;)

    så blir det den rätta känslan :P det är sant faktiskt, mycket godare enligt mig att äta med pinnar! :up: det lät smarrigt de där, kanske man får pröva på! :)

    #1016693

    ´vad stekte du det i? Bara i med kycklingarna?

    #1016694

    ”Tillaga kycklingen! (herregud, dagens överaskningsmoment eller?),
    och fräs den gyllenbrun i olivolja och med baskryddor.”

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.