Home › Forums › Matlagning och Recept › Frickens – Krämig Kycklingsuprise
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
1 maj, 2006 at 12:52 #92894Anonym anvandareMember1 maj, 2006 at 12:52 #1016687Anonym anvandareMember
Krämig asiatisk kycklingssuprise med västerländsk touch alá Frick!
Det här gjorde jag igår till min familj.
Kommer en bild om 3 dagar, då dem har beställt rätten på nytt.
Tills dess får ni en smaklös beskrivning svart på vitt
hur ni går tillväga för att om möjligen lyckas
få till det lika mästerligt som jagTill 4 personer [/b](en överviktig femtio-åring, en stillsittande mor och två vrålhungriga barn)
Du behöver köpa:
600g kycklingfilé, bröst
½ stor rödlök (35g ca)
½ rödpaprika (125g ca)
2 msk chilisås
2 msk olivolja
1 msk sweetchilisås
1 dl minifraice eller 1dl matlagnings yougurt
200g championerOm du har allt hemma behöver du köpa:
Hoisonsås (2 msk skall användas)
.. för det är det inte alla som har hemma i sina hushåll.Tillvägagångssätt:
Tillaga kycklingen! (herregud, dagens överaskningsmoment eller?),
och fräs den gyllenbrun i olivolja och med baskryddor.
Om du inte förrän nu varit klyftig nog att
fräsa upp grönsakerna i en annan stekpanna i mer olivolja, då är det dags att göra det nu.
När kycklingen har fått färg och således inte är smittsam med sarmonella,
då lägger du i grönsaksfräset och häller över fraicen.
Därefter tillsätter du chilisås och den söta sådana släktingen och rör om.
I med hoisonsås och rör om lite till.Låt detta puttra ihop sig och blanda smakerna ingredienserna emellan under sisådär 15 minuter.
Sätt på kines-puffarna och börja duka.
(En rissotto eller lite kokt durumpasta kanske skulle passa bättre..?)Servera med svartpeppar, extra sweetchili sås och soja.
Ni ombedes vänligen att äta med pinnar, då man i annat fall kan
få svårt att känna sann kinesisk förnimmelse av äktahet!
För det här är verkligen en äkta kinesisk rätt, tillagad av
en boliviansk svensktalande förorts kille med Borås-dialekt.Bild kommer![/b]
Näringsvärde per portion (där du figuerar som en ”vrålhungrig unge”)
Nä skämtåsido: 1/4 av skiten är: 310 kcal,
där kolhydraterna är relatvit få och kombinerade med
bra fetter – så hur fördelningar däremellan ser ut
känns orelevant!7 maj, 2006 at 21:25 #1016688Anonym anvandareMemberPå väg att bli…
Detta!
7 maj, 2006 at 23:07 #1016689Anonym anvandareMemberSer gott ut. Ska testa vid tillfälle.
10 maj, 2006 at 17:52 #1016690Anonym anvandareMemberhajkken wrote:På väg att bli…Detta!
men .. vart är pinnarna då?
10 maj, 2006 at 19:45 #1016691Anonym anvandareMemberSorry.. inte fått med dem.. ska göra rätten i helgen igen, då ska jag försöka applicera pinnar med i bilden
10 maj, 2006 at 21:44 #1016692Anonym anvandareMemberhajkken wrote:Sorry.. inte fått med dem.. ska göra rätten i helgen igen, då ska jag försöka applicera pinnar med i bildenså blir det den rätta känslan det är sant faktiskt, mycket godare enligt mig att äta med pinnar! :up: det lät smarrigt de där, kanske man får pröva på!
11 maj, 2006 at 16:43 #1016693Anonym anvandareMember´vad stekte du det i? Bara i med kycklingarna?
11 maj, 2006 at 18:44 #1016694Anonym anvandareMember”Tillaga kycklingen! (herregud, dagens överaskningsmoment eller?),
och fräs den gyllenbrun i olivolja och med baskryddor.” -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.