Home › Forums › Matlagning och Recept › Fryst Cheesecake
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
5 september, 2007 at 13:41 #74384Anonym anvandareMember5 september, 2007 at 13:41 #588751Anonym anvandareMember
Vet inte om det redan finns en massa andra bra liknande cheesecake recept som flyter runt, tänkte bidra med det som jag ”svängt ihop”
Kesella 1% 200G
Cream cheese light 200G
Äggvita 100G (3-4 ägg)
Suketter flytande 1 Kapsyl (motsvarar 50 G socker)
Rivet citron eller limeskal
Ground organic vanilla powder 1 tsp (kan även använda en påse dr.oetker vanilla extract, men det rena pulvret är godare och innehåller mindre än 1 kalori per tsk)
___________________________________
Blanda cream cheese och kesella i en bunke, tillsätt suketter, rivet limeskal och vaniljpulver.
Visa äggvitan tills den är hårt skum!
Rör ner äggvitan i bunken och vispa hårt, tycker en eldriven ballongvisp ger bäst resultat!
Lägg i en form, frys i minst 4 timmar. Ta ut en halvtimme före servering!
____________________________________
innehåll:
kolhydrat: 12.5g
protein: 67.5g
fett: 16gckal: 477
Per portion:
kolhydrat: 3g
protein: 17g
fett: 4gckal: 116 ckal
____________________________________Jag har bjudit vänner på detta, en laddning räcker gott till 4 personer. De flesta brukar inte tro mig när jag säger att det är ett light recept. ”Det är ju så krämigt och gott”. Annars brukar jag äta en hel laddning själv med lite frusna bär på mina lågkolhydratsdagar.
Om vi vill går det jättebra att smulta digestivekex och lägga i botten på formen, jag tycker dock det är gott nog ändå och dessutom försvinner lite av poängen med en lightcheesecake då?
5 september, 2007 at 16:17 #588752Anonym anvandareMemberMmmmm…ja denna kakan skall jag definitivt testa, låter riktigt gott!
Tackar!
10 september, 2007 at 23:23 #588753Anonym anvandareMemberhoppas den smakade
11 september, 2007 at 17:04 #588754Anonym anvandareMemberSleep83 wrote:hoppas den smakadeKommer nog smaka underbart vet jag
Tankte prova den på kommande fredag….och undrar nu vart jag kan köpa ”Ground organic vanilla powder”?11 september, 2007 at 20:18 #588755Anonym anvandareMemberLiz wrote:Kommer nog smaka underbart vet jag
Tankte prova den på kommande fredag….och undrar nu vart jag kan köpa ”Ground organic vanilla powder”?Ekostore i Gbg… Där har dom eko vanilj socker.
16 september, 2007 at 12:54 #588756Anonym anvandareMemberHar äntligen testat ostkakan, den blev mitt lördagsgodis med lite frukt och bär till (fick se till att jag inte var ensam hemma med hela kakan :p ). Smakade helt underbart! Vill ha mer…..
20 september, 2007 at 14:51 #588757Anonym anvandareMemberkul det var gott.
Ni kan köpa vaniljextraktet på rätt många ica affärer. Annars kan ni köpa dr.oetker vanilla extract i princip överallt och resultatet är helt okej med det också
trevlig uppläggning du hade där Liz
13 januari, 2008 at 12:25 #588758Anonym anvandareMemberMEEEEEEEEEEEN guuuuuuuuuuuuuuuud vad smarrigt det ser ut..
Hem o baka nu då6 februari, 2008 at 02:39 #588759Anonym anvandareMemberCream Cheese Light, är de typ sån Phiadelphia crap eller?
Låter kalorifarligt värre……
Låter smaskens, ska prövas fredag eller lördag…
…börjar bli dags för nånslags ätardag snart11 februari, 2008 at 14:36 #588760Anonym anvandareMemberHur blev det med min fråga… har någon svaret ??
cit: ”Cream Cheese Light, är de typ sån Phiadelphia crap eller?” ?????
Mvh. Stoffe
25 mars, 2008 at 19:57 #588761Anonym anvandareMemberVar hittar man ground vanilla powder och vad är det för något?
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.