Home › Forums › Matlagning och Recept › fullkornspasta
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
10 juli, 2007 at 13:02 #81794Anonym anvandareMember10 juli, 2007 at 13:02 #757358Anonym anvandareMember
hej är det någon som har några bra pasta recept ..
11 juli, 2007 at 08:53 #757359Anonym anvandareMemberKöttbullar?
11 juli, 2007 at 18:37 #757360Anonym anvandareMemberSätter i mig en protion Laxpasta i detta nu :p
brukar göra en sås på laxfileer
bryn lök och paprika gyllenbrunt i en kastrull
stek sedan 150-200 gram laxfile i smör, salta peppra,
häll samman laken å paprikan med laxen,
häll över 1 burk krossade tomater, en skvätt citronsaft
och en halv burk creme fraiché…låt puttra å ätbrukar krydda med en god italensk kryddblandning ja köpt
på oil and vinegar, den innehåller tomat, basilika å vitlök…13 juli, 2007 at 06:50 #757361Anonym anvandareMember*Koka valfri pasta, häll av vattnet…
*Häll i en burk makrill i tomatsås + en burk keso + ev. tonfisk/skinka
*Rör runt i 2-3 min tills dess att blandningen blivit varm..
…..ett tips är att steka lite vitlök & champinjoner och ha ner också…om man har tid/ork…15 juli, 2007 at 22:55 #757362Anonym anvandareMemberpasta bacon och ost.
Smakas av med ketchup.15 juli, 2007 at 23:46 #757363Anonym anvandareMemberAllt du kan ha till vanlig pasta kan du ju ha till fullkornspasta.
Ingen smakmässig jätteskillnad direkt.Carbonara, köttfärssås, köttbullar, ost whatever. Testa dig fram om du är osäker.
18 juli, 2007 at 07:25 #757364Anonym anvandareMemberGillar man veganmat är fullkornspasta väldigt bra, durumvetet innehåller ju 14g protein/100 gram och jag brukar blanda snabbmakaronen (55% fullkorn) med linser och/eller sojabönor.
Bra proteinhalt i den måltiden, proteinerna kompletterar varandra och blir fullvärdigt, det är gott, nyttigt, billigt och etiskt.
20 juli, 2007 at 12:18 #757365Anonym anvandareMemberFullkornspasta pene med kyckling, chevreost, matlagningsgrädde och bladspenat. Detta åt jag igår.
22 juli, 2007 at 08:30 #757366Anonym anvandareMemberKoka pasta
Gör en äggstanning på mjölk och ägg (om man vill kan man ju länga i nån extra äggvita för proteinets skull)
Salt och peppar.Sen till det goda i då
Jag brukar variera det till det oändliga några exempel:
skinka
kyckling, pesto, lök
Kyckling, spenat, muskotnöt, vitlök
köttfärs
tonfisk, lök, tomat (japp det funkar det med)Sen kan man ju toppa med lite mager riven ost, feta ost, parmesan (fast jag tycker det fungerar lika bra utan)
In i ugnen 200 C tills äggstanningen stelnat typ 30 min.
Servera alltid med ketchup
22 juli, 2007 at 08:46 #757367Anonym anvandareMemberlägg i en buljongtärning i pastan de blir gott+nåt kött till.
22 juli, 2007 at 14:41 #757368Anonym anvandareMemberSpagetti med en burk tonfisk/rökt skinka blandat med färska grönsaker.
Rör ihop 1msk rapsolja ½msk vinäger ½msk dijonsenap salt & peppar, häll allt i en matlåda skaka om.
Enkelt och gott. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.