Home › Forums › Matlagning och Recept › GI på rågsikt?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
30 mars, 2006 at 18:38 #93749Anonym anvandareMember30 mars, 2006 at 18:38 #1027433Anonym anvandareMember
Jag har börjat med en (ful!????) vana, jag käkar våfflor till frulle. Jag gör dom av typ nån deciliter rågsikt, nån dec fiberhavregryn ett par ägg och en näve solrosfrön + mjölk tills det är en smidig smet till våffeljärnet.
Så till frågan, jag har letat och letat och letat men hittar inte GI för rågsikt?
Kan jag byta ut/blanda upp mjölet med nån annan sorts mjöl för att få våfflorna lite nyttigare?
30 mars, 2006 at 20:01 #1027434Anonym anvandareMemberGI har ingenting med nyttighet att göra. Ej heller med viktnedgång eller liknande. Så det kan du bortse från.
Däremot är ju inte rågsikt den nyttigaste av mjölsorter:)
30 mars, 2006 at 20:16 #1027435Anonym anvandareMemberAndreas Guiance wrote:GI har ingenting med nyttighet att göra. Ej heller med viktnedgång eller liknande. Så det kan du bortse från.Däremot är ju inte rågsikt den nyttigaste av mjölsorter:)
Så ni har också lärt er att GI är värdelöst vetande. Synd bara att det inte speglas av i tidningen
30 mars, 2006 at 21:24 #1027436Anonym anvandareMemberAndreas Guiance wrote:Däremot är ju inte rågsikt den nyttigaste av mjölsorter:)På vilket sätt är det inte så nyttigt då?
30 mars, 2006 at 21:27 #1027437Anonym anvandareMemberMilia wrote:På vilket sätt är det inte så nyttigt då?Näringsfattigt.
30 mars, 2006 at 21:32 #1027438Anonym anvandareMemberHur kan det vara det?? det är ju malt av hela rågkornet eller?
30 mars, 2006 at 21:33 #1027439Anonym anvandareMemberMetal_boy_ wrote:Så ni har också lärt er att GI är värdelöst vetande. Synd bara att det inte speglas av i tidningenDet var svårt att veta det innan det fanns studier gjorda på området; du kanske är ett orakel? Dessutom är värdelöst vetande att ta i…
Och jag kan inte tala för alla skribenter i tidningen, vi censurerar ingen, men i Presspytt sågade jag GI-konceptet redan för ett gäng månader sen (och då får man tänka på att det dröjer lite från produktion till tryck!).
30 mars, 2006 at 21:40 #1027440Anonym anvandareMemberMilia wrote:Hur kan det vara det?? det är ju malt av hela rågkornet eller?Rågsikt är 60% vetemjöl, 40% siktat rågmjöl.
30 mars, 2006 at 22:59 #1027441Anonym anvandareMembervad kan jag köra för mjöl i smeten som är bättre än rågsikten då? :what:
31 mars, 2006 at 13:42 #1027442Anonym anvandareMemberJag som trodde rågsikt var siktat grovt rågmjöl. Så brukar jag göra iaf, när jag vill ha ett mer finmalet mjöl (använder aldrig vetemjöl).
31 mars, 2006 at 15:00 #1027443Anonym anvandareMemberFoss wrote:vad kan jag köra för mjöl i smeten som är bättre än rågsikten då? :what:Rågmjöl?
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.