Home › Forums › Matlagning och Recept › Goda fiskrecept??
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
10 januari, 2006 at 20:23 #95580Anonym anvandareMember10 januari, 2006 at 20:23 #1048243Anonym anvandareMember
Jag undrar om det
10 januari, 2006 at 21:17 #1048244Anonym anvandareMemberKajsa wrote:Jag undrar om det är någon som har nyttiga goda fiskrecept att dela med sig av???Det vore jättesnällt
En av mina favoriter är en pastasås med tonfisk, lök, paprika och cremfraiche 1%. Det är jätte smidigt att laga! Det är bara att skära löken och paprikan och sedan fräsa de tillsammans med lite olivolja. Tillsätt sedan tonfisken och lite mini cremefraiche. Krydda sedan med lite svartpeppar och paprika pulver efter egen smak och du har en fettsnål pastasås! Vill du att måltiden ska innehålla lite mer fett är det bara att häva på lite linfröolja!
10 januari, 2006 at 21:24 #1048245Anonym anvandareMemberEtt fiskblock
Tv10 januari, 2006 at 22:28 #1048246Anonym anvandareMembersjälv dränker jag fisken i äggsås
annars kan du ta tonfisk, hollandésås ich creme fraice (lätt finnt ju) och röra ihop..
typ.. 1 burk tonfisk och 1 påse holladésås (blå bland) och en burk creme fraice..
äts till pasta med ketshup på :up:guuuuud va hungrigjagblev nu 😮
11 januari, 2006 at 12:00 #1048247Anonym anvandareMembermela wrote:själv dränker jag fisken i äggsåsäggsås var länge sedan jag åt. hur gör du det?
11 januari, 2006 at 13:40 #1048248Anonym anvandareMemberMattias Åkerlind wrote:äggsås var länge sedan jag åt. hur gör du det?typ 25g flytande margarin (sån på rapsolja)
1 msk vetemjöl
2 ägg
och mjölk efter smak – tills man får den konsistensen man vill ha11 januari, 2006 at 15:22 #1048249Anonym anvandareMemberBrukar göra tonfiskbiffar:
1 burk lätt tonfisk i vatten (låt rinna av så gott det går)
1 ägg
finhackad färsk gräslök efter smak (valfritt)
salt + peppar + ev, chilipepparBlanda ihop! Bryn dem först på hög värme på vardera sida, sänk sedan värmen
och låt dem bli fasta och genomstekta. Severa med ex. ris/pasta
och en klick sweet chili sås.Lax i ugn
laxfilé
citron
salt + peppar.Klä en djup ugnsform med folie. Salta + peppra laxen och droppa över lite
färsk citron. (Blir jättegott med lite färsk rosmarin också!) Lägg laxen på
plåten. In i ugnen på ca 200 – 225 grader tills den är lagad, men inte helt
torr (beror mycket på tjockleken) Servera med sallad, potatis, en klick crème fraiche och en dillkvist.11 januari, 2006 at 15:59 #1048250Anonym anvandareMemberHonungsfisk
200g fiskfil11 januari, 2006 at 17:27 #1048251Anonym anvandareMemberPollok, citronpeppar, och en skvätt en olivolja….
12 januari, 2006 at 08:59 #1048252Anonym anvandareMemberLax och chillipasta
Laxfile, sambal oelek, pesto
Salta och peppra laxen.
Bred ett tunt lager sambal p -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.