Gör egna, super goda proteinkakor!

Home Forums Matlagning och Recept Gör egna, super goda proteinkakor!

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Author
    Posts
  • #711095

    Ingridienser: Jordnötssmör (naturell), whey pulver, havregryn, vatten.

    – Börja med att läga in en lagom stor klick jordnötssmör i mikron (ca 2 msk)
    – Mixa sedan havregrynet med proteinpulvret tills det är fint malt.
    – Plocka ut jordnötssmöret ur mikron.
    – Tillsätt ”pulverblandingen” i jordnötssmöret och blanda tills det har klumpat sig.
    Tillsätt ca 1-2 msk vatten för att få en jämn och fin smet.

    Lägg sen ut smeten på en bit aluminiumfolie och omslut kakan.
    Lägg den sedan i kylen i ca 30-40 min och låt den stelna.
    Sedan är den klar för att ätas :)

    Films länk på detta finns också för er som inte orkar följa recepter.

    [http://youtube.com/watch?v=VR4v80kGy58
    http://youtube.com/watch?v=VR4v80kGy58%5D

    #79730
    #711096

    dom vart jättegoda!
    eftersom det inte stod några mått så gjorde jag som jag själv tyckte:

    20 g jordnötsmör (värm 1 min i micro)

    rör ihop med:

    20g proteinpulver
    5g canderell kankao
    1 msk vatten

    jag gjorde ”klickar” i en matlåda och frös 20-40 min! MUMS!

    jag får det till 45g/200kcal

    protein:21g
    kolhydrat: 4g
    fett 12 g

    #711097

    det spelar ingen roll vilken smak det är på proteinpulvret, för canderell kankao smakar jättemycket choklad (som mosade kinderägg). men jag hade vanilj för det är det jag har hemma just nu.

    #711098

    är inte det där canderell dyrt?

    #711099

    Canderell eller Oboyis.. Jag körde med Splenda..

    Skall över te USA nu, nån som vill att jag skall köpa med mig nåra säckar? haha..

    #711100

    kan man ha i lite malto med lr??

    #711101
    Etuna_tjej wrote:
    är inte det där canderell dyrt?

    nej

    #711102

    det funkar utmärkt med malto, havregryn är oxå mums! lite chokladbollar över det hela blir det då!

    #711103

    Oj oj.. ny sort, allt ekologiskt givetvis ;) Jordnötssmör, soya”mjöl”, en uns havregryn och krossat linfrö. Yummy… sedan nerkladdade av sockerfri ekl choklad.. (hur nu den kan va eko)…

    Ligger i frösen nu.. kan ej klockan bli 15.00 då det är dags för mellis i jordnötsmumma.. :)

    #711104
    tigr wrote:
    dom vart jättegoda!
    eftersom det inte stod några mått så gjorde jag som jag själv tyckte:

    20 g jordnötsmör (värm 1 min i micro)

    rör ihop med:

    20g proteinpulver
    5g canderell kankao
    1 msk vatten

    jag gjorde ”klickar” i en matlåda och frös 20-40 min! MUMS!

    jag får det till 45g/200kcal

    protein:21g
    kolhydrat: 4g
    fett 12 g

    nu har jag kommit på att det är lättast att frysa ”kakorna” i muffinsformar. vanliga bullformar blir för små, det rinner över. servera kakorna halvfrysta MUMS!
    om man förvarar jordnötsmöret i rumstemperatur så behöver man inte heller värma det i micron. det är lättrört nog då.

    prova göra dom här kakorna, det tar ca 1 min!

    #711105
    tigr wrote:
    dom vart jättegoda!
    eftersom det inte stod några mått så gjorde jag som jag själv tyckte:

    20 g jordnötsmör (värm 1 min i micro)

    rör ihop med:

    20g proteinpulver
    5g canderell kankao
    1 msk vatten

    jag gjorde ”klickar” i en matlåda och frös 20-40 min! MUMS!

    jag får det till 45g/200kcal

    protein:21g
    kolhydrat: 4g
    fett 12 g

    idag provade jag att sätta smeten i muffinsformar (sätt i 1/2 tsk bakpulver i smeten), grädda i 200 c i 10 min! super goda muffins med samma värden!!

    #711106
    Samir_ wrote:
    Ingridienser: Jordnötssmör (naturell), whey pulver, havregryn, vatten.

    – Börja med att läga in en lagom stor klick jordnötssmör i mikron (ca 2 msk)
    – Mixa sedan havregrynet med proteinpulvret tills det är fint malt.
    – Plocka ut jordnötssmöret ur mikron.
    – Tillsätt ”pulverblandingen” i jordnötssmöret och blanda tills det har klumpat sig.
    Tillsätt ca 1-2 msk vatten för att få en jämn och fin smet.

    Lägg sen ut smeten på en bit aluminiumfolie och omslut kakan.
    Lägg den sedan i kylen i ca 30-40 min och låt den stelna.
    Sedan är den klar för att ätas :)

    Films länk på detta finns också för er som inte orkar följa recepter.

    [http://youtube.com/watch?v=VR4v80kGy58
    http://youtube.com/watch?v=VR4v80kGy58%5D

    Vad får du för näringsinnehåll dÅ? Lät högintressant….

    #711107

    Ursäkta men vad är canderell kankao för något :what:

    #711108
    Samir_ wrote:
    Ingridienser: Jordnötssmör (naturell), whey pulver, havregryn, vatten.

    – Börja med att läga in en lagom stor klick jordnötssmör i mikron (ca 2 msk)
    – Mixa sedan havregrynet med proteinpulvret tills det är fint malt.
    – Plocka ut jordnötssmöret ur mikron.
    – Tillsätt ”pulverblandingen” i jordnötssmöret och blanda tills det har klumpat sig.
    Tillsätt ca 1-2 msk vatten för att få en jämn och fin smet.

    Lägg sen ut smeten på en bit aluminiumfolie och omslut kakan.
    Lägg den sedan i kylen i ca 30-40 min och låt den stelna.
    Sedan är den klar för att ätas :)

    Films länk på detta finns också för er som inte orkar följa recepter.

    [http://youtube.com/watch?v=VR4v80kGy58
    http://youtube.com/watch?v=VR4v80kGy58%5D

    Låter great! :)
    Ska testas

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.