Home › Forums › Matlagning och Recept › Gör egna, super goda proteinkakor!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
8 september, 2007 at 16:15 #711095Anonym anvandareMember
Ingridienser: Jordnötssmör (naturell), whey pulver, havregryn, vatten.
– Börja med att läga in en lagom stor klick jordnötssmör i mikron (ca 2 msk)
– Mixa sedan havregrynet med proteinpulvret tills det är fint malt.
– Plocka ut jordnötssmöret ur mikron.
– Tillsätt ”pulverblandingen” i jordnötssmöret och blanda tills det har klumpat sig.
Tillsätt ca 1-2 msk vatten för att få en jämn och fin smet.Lägg sen ut smeten på en bit aluminiumfolie och omslut kakan.
Lägg den sedan i kylen i ca 30-40 min och låt den stelna.
Sedan är den klar för att ätasFilms länk på detta finns också för er som inte orkar följa recepter.
[http://youtube.com/watch?v=VR4v80kGy58
http://youtube.com/watch?v=VR4v80kGy58%5D8 september, 2007 at 16:15 #79730Anonym anvandareMember10 september, 2007 at 05:28 #711096Anonym anvandareMemberdom vart jättegoda!
eftersom det inte stod några mått så gjorde jag som jag själv tyckte:20 g jordnötsmör (värm 1 min i micro)
rör ihop med:
20g proteinpulver
5g canderell kankao
1 msk vattenjag gjorde ”klickar” i en matlåda och frös 20-40 min! MUMS!
jag får det till 45g/200kcal
protein:21g
kolhydrat: 4g
fett 12 g11 september, 2007 at 05:23 #711097Anonym anvandareMemberdet spelar ingen roll vilken smak det är på proteinpulvret, för canderell kankao smakar jättemycket choklad (som mosade kinderägg). men jag hade vanilj för det är det jag har hemma just nu.
11 september, 2007 at 07:13 #711098Anonym anvandareMemberär inte det där canderell dyrt?
11 september, 2007 at 11:46 #711099Anonym anvandareMemberCanderell eller Oboyis.. Jag körde med Splenda..
Skall över te USA nu, nån som vill att jag skall köpa med mig nåra säckar? haha..
11 september, 2007 at 15:54 #711100Anonym anvandareMemberkan man ha i lite malto med lr??
11 september, 2007 at 16:19 #711101Anonym anvandareMemberEtuna_tjej wrote:är inte det där canderell dyrt?nej
11 september, 2007 at 16:20 #711102Anonym anvandareMemberdet funkar utmärkt med malto, havregryn är oxå mums! lite chokladbollar över det hela blir det då!
13 september, 2007 at 13:41 #711103Anonym anvandareMemberOj oj.. ny sort, allt ekologiskt givetvis Jordnötssmör, soya”mjöl”, en uns havregryn och krossat linfrö. Yummy… sedan nerkladdade av sockerfri ekl choklad.. (hur nu den kan va eko)…
Ligger i frösen nu.. kan ej klockan bli 15.00 då det är dags för mellis i jordnötsmumma..
15 september, 2007 at 10:49 #711104Anonym anvandareMembertigr wrote:dom vart jättegoda!
eftersom det inte stod några mått så gjorde jag som jag själv tyckte:20 g jordnötsmör (värm 1 min i micro)
rör ihop med:
20g proteinpulver
5g canderell kankao
1 msk vattenjag gjorde ”klickar” i en matlåda och frös 20-40 min! MUMS!
jag får det till 45g/200kcal
protein:21g
kolhydrat: 4g
fett 12 gnu har jag kommit på att det är lättast att frysa ”kakorna” i muffinsformar. vanliga bullformar blir för små, det rinner över. servera kakorna halvfrysta MUMS!
om man förvarar jordnötsmöret i rumstemperatur så behöver man inte heller värma det i micron. det är lättrört nog då.prova göra dom här kakorna, det tar ca 1 min!
15 september, 2007 at 21:30 #711105Anonym anvandareMembertigr wrote:dom vart jättegoda!
eftersom det inte stod några mått så gjorde jag som jag själv tyckte:20 g jordnötsmör (värm 1 min i micro)
rör ihop med:
20g proteinpulver
5g canderell kankao
1 msk vattenjag gjorde ”klickar” i en matlåda och frös 20-40 min! MUMS!
jag får det till 45g/200kcal
protein:21g
kolhydrat: 4g
fett 12 gidag provade jag att sätta smeten i muffinsformar (sätt i 1/2 tsk bakpulver i smeten), grädda i 200 c i 10 min! super goda muffins med samma värden!!
19 september, 2007 at 10:50 #711106Anonym anvandareMemberSamir_ wrote:Ingridienser: Jordnötssmör (naturell), whey pulver, havregryn, vatten.– Börja med att läga in en lagom stor klick jordnötssmör i mikron (ca 2 msk)
– Mixa sedan havregrynet med proteinpulvret tills det är fint malt.
– Plocka ut jordnötssmöret ur mikron.
– Tillsätt ”pulverblandingen” i jordnötssmöret och blanda tills det har klumpat sig.
Tillsätt ca 1-2 msk vatten för att få en jämn och fin smet.Lägg sen ut smeten på en bit aluminiumfolie och omslut kakan.
Lägg den sedan i kylen i ca 30-40 min och låt den stelna.
Sedan är den klar för att ätasFilms länk på detta finns också för er som inte orkar följa recepter.
[http://youtube.com/watch?v=VR4v80kGy58
http://youtube.com/watch?v=VR4v80kGy58%5DVad får du för näringsinnehåll dÅ? Lät högintressant….
3 oktober, 2007 at 22:57 #711107Anonym anvandareMemberUrsäkta men vad är canderell kankao för något :what:
3 oktober, 2007 at 23:41 #711108Anonym anvandareMemberSamir_ wrote:Ingridienser: Jordnötssmör (naturell), whey pulver, havregryn, vatten.– Börja med att läga in en lagom stor klick jordnötssmör i mikron (ca 2 msk)
– Mixa sedan havregrynet med proteinpulvret tills det är fint malt.
– Plocka ut jordnötssmöret ur mikron.
– Tillsätt ”pulverblandingen” i jordnötssmöret och blanda tills det har klumpat sig.
Tillsätt ca 1-2 msk vatten för att få en jämn och fin smet.Lägg sen ut smeten på en bit aluminiumfolie och omslut kakan.
Lägg den sedan i kylen i ca 30-40 min och låt den stelna.
Sedan är den klar för att ätasFilms länk på detta finns också för er som inte orkar följa recepter.
[http://youtube.com/watch?v=VR4v80kGy58
http://youtube.com/watch?v=VR4v80kGy58%5DLåter great!
Ska testas -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.