Home › Forums › Matlagning och Recept › Gröna linser…i vad?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
26 januari, 2007 at 08:22 #86986Anonym anvandareMember26 januari, 2007 at 08:22 #917371Anonym anvandareMember
köpte gröna linser efter lite rekommenadtioner, vad kan man ha detta i?
någon som har något bra och lätt recept kanske?
mvh Tess
26 januari, 2007 at 09:00 #917372Anonym anvandareMemberDu kan ha det i soppor t.ex., eller köttfärssås.
Det går ju att göra en ”köttfärssås” enbart på linser också, då gör du tomatbasen som vanligt och använder kokta gröna linser istället för köttfärsen. oliver är gott att ha i såsen också (det är vad jag ska äta till lunch idag )
Jag brukar alltid koka mina linser i buljong eftersom det ger så mycket godare smak.
En annan grej du kan göra är biffar.
Då mixar du kokta bönor med lök, ev. lite potatismjöl (för att de ska hålla ihop bättre, tar du för mycket blir de bara torra) och kryddor, t.ex. spiskummin (me like )paprikapulver etc.
När du mixar ska det inte bli en helt slät smet, det är bara bra om det är lite chunkybitar i för då håller det ihop lite bättre tycker jag.
Om man vill kan man också blanda i sesamfrön.
Sen steker du dem bara som vanligt och äter till t.ex. quinoa eller ris.26 januari, 2007 at 10:50 #917373Anonym anvandareMemberthanx….får testa mig fram lite tror jag :emo-thumb
26 januari, 2007 at 17:59 #917374Anonym anvandareMember:nod
Du får uppdatera sen och berätta hur det gick27 januari, 2007 at 10:12 #917375Anonym anvandareMemberEtt supergott recept med linser (gröna eller röda)4port.
0,6 l kokta linser
2msk olivolja
2 st rödlök
1 burk krossade tomater
2 st vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 st buljongtärning
150 g feta ost
BasilikaHacka lök och vitlök och fräs i oljan, tillsätt linser, krossade tomater, timjan och buljong.
Låt allt koka ihop under 5 minuterHäll allt i en form och smula över feta ost, gratinera i 10 minuter i 200 grader.
Och dekorera sedan med färsk basilika.smaklig!
27 januari, 2007 at 12:22 #917376Anonym anvandareMemberDet där lät skitgott!
27 januari, 2007 at 12:57 #917377Anonym anvandareMemberEllen vad brukar du äta linsgratängen med?
Såg riktigt smaskigt ut:)
27 januari, 2007 at 18:17 #917378Anonym anvandareMemberKan tänka mig att quinoa skulle passa superbra!
27 januari, 2007 at 19:03 #917379Anonym anvandareMemberVärldens godaste linssoppa (av Stephan Rössner)[/b]
1½ dl röda linser (går säkert bra med gröna också)
2 finhackade lökar
2 buljongtärningar
1 liter vatten
3 pressade vitlöksklyftor
salt o pepparKoka linser och lök mjuka. Smaksätt.
jag lovar, den här är ljuuuuvlig
27 januari, 2007 at 19:16 #917380Anonym anvandareMemberLägg 75g gröna linser i blöt i kylskåpet. Koka mjuka.
150g hirs kokas i 3,5dl vatten med 1/2 buljong tärning, ca 25 min.
Lägg en gul lök i blöt.
Dela en morot på längden i 4 delar, skiva sedan, lägg i en liten skål.
Strimla en klyfta vitkål, skiva 2 skogschampinoner.
Skala löken och tärna den.
Sätt en traktörpanna på spisen, häll i 1 msk olivolja. mediumvärme.
Lägg i moroten och woka tills den känns lite mjuk när man trycker på den.
Häll i resten av grönsakerna, lite svartpeppar, 1 tsk rårörssocker, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 tsk thailändsk fisksås woka en stund, därefter lite basilika.
Tillsätt först linserna, rör om därefter hirset, rör om. Servera.
Ett glas lättmjölk per portion, för högre proteinkvalité.Mycket billig mat, 2 portioner för ca 20 kr.
29 januari, 2007 at 09:52 #917381Anonym anvandareMemberisabella wrote:Ellen vad brukar du äta linsgratängen med?Såg riktigt smaskigt ut:)
En klassiker är pasta, har inte testat med Quinoa men det funkar säkert..
Är man i en en deffperiod kan man ju göra en matig sallad till med lite groddar o sånt. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.